"NEPOŽELJAN SAM U SARAJEVU, ZATO NE IDEM PRIJATELJU NA SAHRANU" Ćustić žali što ne može na Sidarnov poslednji ispraćaj "Plašim se"
Foto: Marina Lopičić

NE MOŽE DA MU UPUTI POSLEDNJE ZBOGOM

"NEPOŽELJAN SAM U SARAJEVU, ZATO NE IDEM PRIJATELJU NA SAHRANU" Ćustić žali što ne može na Sidarnov poslednji ispraćaj "Plašim se"

Kultura -

Poslednji ispraćaj i dženaza akademiku, istaknutom književniku, pesniku i scenaristi Abdulahu Sidranu, biće u haremu Ferhadija džamije u Sarajevu 27. marta nakon ikindije namaza u 15.40 sati, prenose bosanski mediji.

Odabir lokacije nije slučajan jer, zapravo, na ovaj način će porodica i prijatelji velikog Sidrana ispuniti njegovu želju da bude sahranjen u haremu Ferhadije, gde su njegovi prijatelji i kolege, poput Nedžada Ibrišimovića, tvrdi N1.ba.

Tehvid će se proučiti istog dana nakon ikindije namaza (15.40 sati) u Ferhadija džamiji. Komemoracija će biti istog dana u Narodnom pozorištu u 12 sati.

Slobodan Ćustić
foto: Dragana Udovičić

Slobodan Ćustić, koga je proslavila uloga Kuduza, odustao je od odlaska u Sarajevo.

- Pozdravio sam se s njim na svom Fejsbuku i Instagramu. Napisao sam: "Abdulah Sidran se preselio... Hvala na svemu, dragi čoveče, divni umetniče i milo dete... Dao si mom životu zamah." Želeo sam da odem na njegov ispraćaj. Međutim, ko zna kako bi to sve ispalo i neko bi to verovatno zloupotrebio i iskoristio. Odustao sam. Lično znam da je Abdulah bio jedno dete. Gledam ga kao velikog umetnika i pesnika i neko zalutalo dete. On je moj život gurnuo u lepom pravcu i zato mu još jednom hvala - priznao je glumac.

Film, Filmovi, Emir Kusturica, Abdulah Sidran
foto: Stefan Jokić, Nemnja Pančić

Šta neko može da ima protiv Slobodana Ćustića? Zar bi vas neko mogao popreko pogledati?

- Varate se. Bilo je pretnji i pokušaja da odem pre nekoliko godina - odgovorio je Ćustić.

Ceo intervju Slobodana Ćustića pročitajte u sutrašnjem broju dnevnog lista Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track