JELENA I JA SMO OVO ČEKALI GODINAMA: Glumac ima još jednu neostvarenu želju koju samo može da mu ispuni ćerka NINA!
Foto: BOJAN PETROVIĆ/ MTS DVORANA PROMO

INTERVJU

JELENA I JA SMO OVO ČEKALI GODINAMA: Glumac ima još jednu neostvarenu želju koju samo može da mu ispuni ćerka NINA!

Kultura -

U domaćim bioskopima trenutno je veliki hit film "Jorgovani", ali Ivan Bosiljčić ove godine uspešno nastupa širom Srbije s programom "Naše veče".

Poznati glumac održao je preksinoć prvi u nizu koncerata u pratnji simfonijskog orkestra umetničkog ansambla "Stanislav Binički" u Mts dvorani u Beogradu. Na sceni mu je društvo pravila supruga Jelena Tomašević, a dramskog umetnika uskoro očekuje jubilej mjuzikla "Cigani lete u nebo", o čemu je govorio za Kurir.

Ivan Bosiljčić
foto: BOJAN PETROVIĆ/ MTS DVORANA PROMO

Vodili ste nedavno program u rodnom Užicu, koje je postalo prestonica kulture.

- Ne radim često ovakve stvari, smatram da je voditeljski posao jedan ozbiljan zadatak ,različit od glumačkog. Međutim, verovatno što sam bio među svojima i zato što sam bio u svom gradu, kod svoje kuće, osećao sam se potpuno fantastično. Užice zaslužuje da bude prestonica kulture. Ono me je pre toliko godina lansirao ne samo u Beograd nego i u svet. Drago mi je što mogu da se odužim na ovaj simboličan način.

Da li ćete doći još koji put?

- Jedva čekam 5. jul, jer ćemo se tada na istom ovom mestu usred leta naći i sa simfonijskim orkestrom umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanisav Binički". Izvešćemo moju muzičku predstavu, koju već 15 godina pokušavam da dovedem u Užice i evo konačno smo dočekali. Za sve ove godine puno se toga promenilo. Počelo je sve kao kamerna priča, pa je dobilo neki džipsi i prizvuk sevdaha, sada imam pored sebe veliki orkestar.

Šta se promenilo od vaših početaka?

- Za ovih 15 godina postali smo bolji ljudi, jer nismo odustali od poezije, muzike i umetnosti. S druge strane, na ovim koncertima će biti drugih melodija. Sada me privlači zvuk istoka.

Ivan Bosiljčić
foto: BOJAN PETROVIĆ/ MTS DVORANA PROMO

Kako je došlo do toga da delite scenu sa suprugom Jelenom Tomašević?

- Nas dvoje smo godinama bili jedno drugom samo publika. Uživam da odlazim na njene koncerte. Međutim, mi kod kuće stalno pevamo u tri glasa sa ćerkom Ninom. Za mene je to bio jedan dirljiv momenat. Čekali smo godinama neku duetsku pesmu ili poziv reditelja nekog mjuzikla da nas spoji na sceni i shvatili smo da nema više čekanja. Jednostavno smo samo sami sebi ispunili želju.

Čime se bavi Nina?

- Ona je sjajan pijanista i igrač. Želja mi je da jednom prati tatu za klavirom, a ovoga puta će biti u publici.

Mjuzikl Cigani lete u nebo
foto: Dalibor Tonković Pozorište na Terazijama

Da li gleda vaše predstave? Sada će 20 godina mjuzikla "Cigani lete u nebo" na Terazijama.

- Iznenadi se kad me vidi na sceni. Nije znala da tata može da bude advokat u "Čikagu" ili konjokradica iz "Cigana". Idu godine, ali mi smo celi. Igramo tu predstavu u čast kolega koji nisu s nama.

T. Bozoran - Z. Gligorijević

Bonus video:

00:22

Ivan Bosiljčić i Sloboda Mićalović pevaju u kafani Kad zamirišu jorgovani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track