SNEŽANA SAVIĆ VRAĆA SE NA DASKE ATELJEA 212 POSLE 40 GODINA: Glumica u novom komadu koji je nastao po tekstu popularnog romana
Foto: Damir Dervišagić

možda niste znali

SNEŽANA SAVIĆ VRAĆA SE NA DASKE ATELJEA 212 POSLE 40 GODINA: Glumica u novom komadu koji je nastao po tekstu popularnog romana

Kultura -

U Ateljeu 212 u Beogradu počele su probe za predstavu "Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo", prema istoimenom romanu Mirjane Drljević, u režiji Bojane Lazić.

Glumica Snežana Savić se u ovom komadu nakon više od četiri decenije vraća na scenu na kojoj je i počela karijeru na poziv Ognjenke Milićević. U pitanju je detektivska priča koja prati istragu slučaja tri nestale devojke, a dramatizaciju je uradio Slobodan Obradović.

Atelje 212, Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo
foto: Anđa Brstina

Inspektorka Lepa Vidić, i sama majka, istražujući slučaj nestalih devojaka, upoznaje svet njihovih majki. Taj svet bliskih prijateljica iz detinjstva uronjen je u iskustva i sećanja na ratnu prošlost devedesetih godina prošlog veka. Lepa Vidić u rasvetljavanju kompleksnog i konkretnog zločina iz sadašnjosti razotkriva klupko sukoba i zločina iz prošlosti, rasvetljavajući priču o društvu uopšte.

Atelje 212, Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo
foto: Anđa Brstina

Snežana je na daske Ateljea 212 prvi put stala kao studentkinja 1976. godine u predstavi "Petrijin venac" Ognjenke Milićević. Veliki uspeh ostvarila je s komadima "Oj Srbijo, nigde lada nema", "Pseće srce" i "Materijalisti", gde je scenu delila s bardovima domaćeg glumišta poput Zorana Radmilovića, Petra Kralja, Renate Ulmanski, Bore Todorovića i mnogih drugih.

Rediteljka Bojana Lazić ovoga puta za Snežanine partnere izabrala je Milicu Mihajlović, Aleksandru Janković, Isidoru Minić, Radmilu Tomović i Anastasiju Mandić. Premijera komada planirana je za sam kraj sezone na sceni "Mira Trailović".

Književni konkurs izdavačke kuće Booka, roman Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo, Mirjana Drljević
foto: Nikola Živić

Podsećamo, roman "Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo", po kojem je nastao ovaj komad, privukao je veliku pažnju javnosti nakon što je pobedio na konkursu izdavačke kuće "Buka" i OTP banke za najbolji neobjavljeni roman. Takođe je bio u najužem izboru za Ninovu nagradu, te u izboru za priznanje "Meša Selimović", a nedeljama se nalazi u vrhu lista čitanosti.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track