ČEKAJU NAS KONAČNI OBRAČUN POPA I ALJOŠE: Mladi glumac o novoj sezoni serije U KLINCU, a evo šta kaže o finalu KALKANSKIH KRUGOVA
Foto: Damir Dervišagić, Promo

INTERVJU

ČEKAJU NAS KONAČNI OBRAČUN POPA I ALJOŠE: Mladi glumac o novoj sezoni serije U KLINCU, a evo šta kaže o finalu KALKANSKIH KRUGOVA

Kultura -

Glumac Filip Stankovski, iako je tek pre neku godinu uplovio u svet glume, osvojio je srca publike kako na malom ekranu, tako i u Malom pozorištu "Duško Radović".

Filip Stankovski, serija U klinču
foto: Promo

Trenutno ga gledamo u trećem nastavku popularnih serija "U klinču" i "Kalkanski krugovi", koje se emituju na RTS i Superstar kanalu. Za Kurir Filip otkriva kako je bilo spremati uloge Alekseja Hadži-Popovića, to jest Popa, i Ranka i zašto je njegov glumački uzor postao Leonardo Dikaprio.

Koliko će Pop uspeti da zakuva čorbu Aljoši, zapravo Vojažu?

- Mnogo, mnogo. Mislim da je ova treća sezona vrhunac njegove pokvarenosti i zlobe, koja već sad prelazi neke granice. Sad već kreću ozbiljne spletke. Videćete da će sve oko Aljoše i Popa da se zakomplikuje, pa će doći do njihovog konačnog obračuna. Neće gledaoci biti zadovoljni postupcima mog lika., Mislim da, ako ih je dosad nervirao, sad će ga mrzeti.

Vojaž i Filip van seta prijatelji
Vojaž i Filip van seta prijateljifoto: Damir Dervišagić

Kako branite takvog junaka?

- Pop je potpuno drugačiji od mene privatno. Tražio sam za njega opravdanje iz mnogih serija i filmova koje sam gledao i neke klasične literature. Tu sam nalazio slične linije koje Pop ima jer vuče na nekog klasičnog antagonistu.

Filip Stankovski, serija U klinču
foto: Promo

Kakva očekivanja imate od finala serije "Kalkanski krugovi", koja se prikazuje svakog vikenda na Superstaru?

- Veoma sam zadovoljan. Očekuje nas najbolja sezona, što su pokazale i prve epizode. Sada ponovo dolazimo na početak priče o Baba Gubi i o celom tom zlu, Abadonu i prokletstvu koji se tu dešava, a to sve datira još od pre nekoliko hiljada godina, iz vremena neolita.

Šta vam je donelo to snimanje?

- Priliku da budemo posvećeni samo toj ulozi. Snimali smo u Aranđelovcu. Na našim prostorima se nije snimao neolit. I nama su bili novi ti kostimi i taj period istorije.

Filip Stankovski
foto: Firefly Production

Radili ste i sa Žarkom Lauševićem. Kako ćete te susrete pamtiti?

- On je bio čovek koji je stvarno nekako plenio i zračio nekom divnom energijom. Bila je velika čast raditi s njim. Njegova cela karijera je to što je radio poslednjih godina, zapravo je inspirativno.

Nekako je vaša baza Malo pozorište "Duško Radović". Kako je igrati za decu?

- Uživam da igram za decu. Dečja pozorišta su važna jer se mladi uče umetnosti, kulturi i kako da se izvedu na pravi put. A u svakoj glumi, bilo na filmu, televiziji ili u pozorištu, uvek je važna istina. Imam tek 25 godina. Igram i dalje neke prinčeve ili dečake. Sad nemam kosu, pa me, nadam se, čekaju neke uloge.

Filip Stankovski
foto: Damir Dervišagić

Šta biste preporučili iz svog pozorišta?

- Preporučio bih "Beskrajnu priču" u režiji Ane Tomović i još jednu novu predstavu - "Lo ptice". Tokom proba morao sam da naučim da žongliram. Ona je namenjena za celu porodicu, ne samo za decu nego i za roditelje.

Bili ste u Italiji... Da li ćemo vas gledati i u njihovim filmovima i serijama?

- Bio sam polaznik letnje škole u Veroni u okviru festivala posvećenog Šekspiru. Problemi mladih glumaca su isti svuda na planeti. Ipak, video sam da su naše škole glume na veoma visokom nivou.

Kako ste se vi zaljubili u glumu?

- Preko filma. Igrao sam prve predstave još u vrtiću. Nešto me je samo vuklo. Nemam neko logično objašnjenje, samo sam se zaljubio u nju na prvi pogled.

Leonardo Dikaprio
foto: Jerod Harris / Getty images / Profimedia

Ko vam je bio prvi glumački uzor?

- Leonardo Dikaprio. Kad sam gledao njega, shvatio sam šta je biti glumac i šta je gluma. Nisi isti čovek, ali mi gledamo drugo lice. Mogao bih da izdvojim još mnogo uzora.

Filip Stankovski
foto: Damir Dervišagić

Kosa je počela da mi opada, pa sam se ošišao

Šta vam se desilo s kosom?

- Nemam je više zbog genetike. Počela je da opada i pomirio sam se s tom činjenicom. Voleo bih da sam se ošišao za neku novu ulogu, ali nije to slučaj. Osećam se bolje sada nego pre. Nemam s tim problem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track