BILA NA IVICI DA ODUZME SEBI ŽIVOT: Glumica iza čuvenog ljupkog osmeha krila VELIKO RAZOČARANJE, a jednu tajnu je ODNELA U GROB
Foto: Printskrin Youtube

oD BALERINE DO GLUMICE

BILA NA IVICI DA ODUZME SEBI ŽIVOT: Glumica iza čuvenog ljupkog osmeha krila VELIKO RAZOČARANJE, a jednu tajnu je ODNELA U GROB

Kultura -

Glumica Tatjana Lukjanova, poznatija publici po ulogama ljubazne komšinice, majke i bake, svoju karijeru započela je u Beogradskom dramskom pozorištu, sa čije scene nije sišla do kraja svog života, a mlađa publika je pamti i po ulozi Miša, kome je pozajmljivala glas u TV seriji "Laku noć, deco".

Prve korake napravila je u predstavi "Mladost otaca", a zatim se proslavila u predstavama "Mačka na usijanom limenon krovu", "Bećarac", "Izbiračica", "Hamlet", "Harold" i "Mod".

Tatjana Lukjanova
foto: Printskrin Youtube

Iako je njen životni poziv bio gluma, sanjarila je o tome da postane balerina.

Imala je mnoštvo značajnih uloga, ali zbog jedne je doživela, umalo fatalno, razočaranje. Tokom premijere jedne od mnogobrojih predstava koje su iza nje, Tatjana je od treme i straha totalno zanemela! U silnoj želji da što bolje odigra, Tatjana je ostala bez glasa.

Iako je premijera prošla zapaženo, Lukjanova je bila toliko razočarana svojim igranjem da je nakon tog kiksa na bini htela da izvrši samoubistvo.

Tatjana Lukjanova
foto: Printskrin Youtube

Srećom, od te ideje je brzo odustala i nastavila sa usavršavanjem sebe u glumačkom svetu.

Ubrzo zatim upoznala je čoveka svog života, ali o detaljima iz njihovog braka nikada javno nije želela da govori.

Nakon njene smrti, Beogradsko dramsko pozorište kreiralo je nagradu u njenu čast - "Gran pri Tatjana Lukjanova", koja se uručuje na dan BDP-a.

Čuvena glumica preminula je 2003. godine, u 80. godini života. Sahranjena je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Bonus video:

01:03

JELISAVETA ORAŠANIN SE VRATILA U SRBIJU! Glumica ne može da sakrije emocije, POTOM SPOMENULA DECU: Nisu svesni ko su im roditelji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track