TRI PUTA JE PALA PRIJEMNI NA FDU, A SAD JE JEDNA OD NAJBOLJIH GLUMICA U EVROPI: Ko je Milica iz "Sablje" koja je osvojila KAN
Foto: Bruno Bebert, fotograf Beta Film

BILA STUDENT GENERACIJE

TRI PUTA JE PALA PRIJEMNI NA FDU, A SAD JE JEDNA OD NAJBOLJIH GLUMICA U EVROPI: Ko je Milica iz "Sablje" koja je osvojila KAN

Kultura -

Najbolja glumačka ekipa u Evropi okupila se u Klubu RTS da proslavi nagradu. Palma iz Kana za ekipu serije "Sablja" išla je iz ruke u ruku.

serija Sablja
foto: Damir Dervišagić

Događaju su prisustvovali Ljubomir Bandović, Lazar Tasić, Miloš Timotijević, Sergej Trifunović, Bojan Žirović, Srđan Miletić, Anđelka Simić, Dubravka Kovjanić, Marko Gizdavić, Bojan Krivokapić, Peđa Marjanović, Marko Marković, Nikola Glišić, Vahid Džanković, devojčica Lina, Miloš Đurović...

Milica Gojković stigla je među poslednjima u društvu dečka Aleksandra Košutića. U seriji "Sablja" Milica igra novinarku Danicu, a u sedmom mesecu je trudnoće, njen momak Aleksandar direktor fotografije ove priče. Oni su već nekoliko godina u vezi, a beba stiže početkom leta.

serija Sablja, Kan, Milica Gojković, Aleksandar Košutić
foto: Bruno Bebert, Beta film

Milicu je šira publika upoznala u seriji "Senke nad Balkanom", a gledali smo je i u seriji "Besa". Članica Jugoslovenskog dramskom pozorišta u Beogradu, a glumu je završila u klasi Nebojše Dugalića. Pre nekoliko godina dobila je nagradu "Ružica Sokić".Talentovana devojka nije imala sreće da upiše glumu iz prvog pokušaja.

- Nisam prošla na Fakultetu dramskih umetnosti tri puta, a četvrte godine želela sam da pokušam u Novom Sadu ili u Beogradu. Nekako se poklopilo da Nebojša Dugalić prima klasu i otišla sam bez razmišljanja kod njega. On je jedan od naših najvećih glumaca, a i dobar pedagog. Naučio me je da budem strpljiva. Četiri godine studija bile su moje najbezbrižnije godine - govorila je Milica za Kurir.

Milica Gojković
foto: Bruno Bebert, fotograf Beta Film

Ona se u svoj poziv zaljubila slučajno.

- U životu sve radim iz ljubavi i znatiželje. U osnovnoj školi sa svojim odeljenjem išli smo da gledamo jednu predstavu, a ja sam se iste sekunde zaljubila u glavnog glumca. Da bih se njemu približila, otišla sam na audiciju u to pozorište i prošla. Nekako uz njega sam zavolela glumu. On je otišao, a gluma je ostala.

serija Sablja, Kan, Milica Gojković, Aleksandar Košutić
foto: Bruno Bebert, Beta film

Aleksandar Košutić živi na relaciji Beograd- Njujork. U Americi je završio studije u Njujorku. Pre "Sablje" radio je video-spotove, ali i reklame.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track