POSLE 45 GODINA VRAĆA SE PRVOJ ULOZI Mlađa Andrejević o premijeri Ispovesti varalice Feliksa Krula: To moje je shvatanju glume...
Foto: Damir Dervišagić

"Ispovesti varalice Feliksa Krula

POSLE 45 GODINA VRAĆA SE PRVOJ ULOZI Mlađa Andrejević o premijeri Ispovesti varalice Feliksa Krula: To moje je shvatanju glume...

Kultura -

Predstavu "Ispovesti varalice Feliksa Krula" Mlađa Andrejević prvi put je izveo kao svoj diplomski ispit pre 45. godina u saradnji sa profesorom Predragom Bajčetićem, a na repertoaru Ateljea 212 predstava je bila od 1997-2000 godine. Od nedelje igraće ponovo u Hartefakt Kući.

Mladen Andrejević
foto: Miladin Jeličić

Andrejević o svojoj predstavi kaže: Ako je jasno da "sila što uči svica da svetli" predstavlja, po mom tumačenju, samoljublje tj. želju za superiornošću, želju za vladanjem nad drugima, manipulisanje drugima, onda taj problem postaje bitan kada se proširi na bavljenje glumom.

To jest - čini mi se da uslovno rečeno, treba služiti ideji o lepom i istinitom i da je jedino to razlog zbog koga se treba baviti ne samo glumom, nego bilo kojom drugom umetnošću u zavisnosti od talenta i opredeljenja.

Radi se, takođe, i o teškoći ostvarivanja sebe kroz glumu, jer ona jednostavno nije i ne može biti slikarstvo, muzika itd. Glumac, nije sam, pozorište nije jedan glumac, pozorište je dobra predstava. Radi se, dakle, o pokušaju da kroz ovu monodramu kažem nešto o sebi i o mom shvatanju glume i umetnosti.

Mladen Andrejević, Sitnice koje život znače
foto: Dejan Todorović

Životnu priču glumca objavio je Kurir, gde je pominjao i rad na ovom komadu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track