NARODNO POZORIŠTE DOBIJA VELIKO POJAČANJE: Glavni glumac iz PRVE SRPSKE SERIJE koja se emitovala na HBO postaje deo ansambla
Foto: Miroslav Ilikj

POTVRĐENO

NARODNO POZORIŠTE DOBIJA VELIKO POJAČANJE: Glavni glumac iz PRVE SRPSKE SERIJE koja se emitovala na HBO postaje deo ansambla

Kultura -

Radovan Vujović postaje stalni član glumačkog ansambla Narodnog pozorišta.

Iako je portal Nova preneo da Vujović u Narodno pozorište prelazi iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta, upravnik nacionalnog teatra za Kurir kaže da on to ne bi nazvao prelaskom, ali je i potvrdio pojačanje.

Svetislav Bule Goncić
foto: Damir Dervišagić

- Nije to nikakva tajna. Ne bih ja to nazvao prelaskom. Radovan Vujović biće zaposlen u Narodnom pozorištu - rekao je kratko za Kurir.

Radovan Vujović je rođen u Užicu, a glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Biljane Mašić. Po završetku studija postaje član Pozorišta "Boško buha", da bi u Jugoslovensko dramsko pozorište prešao 2010. godine, gde je ostvario uloge u komadima “Tako je moralo biti”,”Šuma”, “Kako vam drago”, “Tartif”, Švabica”, “Metamorfoze”, “Rođeni u YU”, “Sanjari”, Otelo”, “Sumnjivo lice”, Zamjeubice”, “Uobraženi bolesnik”, “Ajnštajnovi snovi”, “Mnogo buke ni o ko čega”… Dobitnik je tri godišnje nagrade JDP-a (2009, 2011, 2016), prenosi Nova.

Ostvario je zapažene uloge u brojnim filmovima i serijama, među kojima su “Vojna akademija”, “Koreni”, Vreme zla”, “Vreme smrti”, “Državni službenik”, “Senke nad Balkanom”, “Bićemo prvaci sveta”… Odigrao je naslovnu ulogu u “Deci zla”, prvoj našoj seriji koja se emotivala na HBO.

Za rolu u filmu “Izgrednici” dobitnik je nagrade “Car Konstantin” na 53. Filmskim susretima u Nišu, a na istom festivalu je nagrađen za najbolju epizodnu mušku ulogu za film “Kralj Petar Prvi”.

Radovan Vujović
foto: Dragana Udovičić

Radovan Vujović je inače nedavno briljirao u Nušićevom komadu “Mister Dolar” u režiji Miloša Lolića na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Bonus video:

02:49

OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA SREĆNIH LJUDI! Aleksandar Dunić i Bule Goncić priznali da su gubili PO 90% HONORARA, razlog je FRAPANTAN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track