RADOŠU BAJIĆU DODELJENO PRIZNANJE "ZLATNI MAČ": Nagradu "Gran Pri" osvojio film "Heroji Halijarda", a ove vesti se očekuju iz KANA
Foto: Contrast Studios

čestitamo

RADOŠU BAJIĆU DODELJENO PRIZNANJE "ZLATNI MAČ": Nagradu "Gran Pri" osvojio film "Heroji Halijarda", a ove vesti se očekuju iz KANA

Kultura -

Film "Heroji Halijarda" scenariste i reditelja Radoša Bajića osvaja srca publike i žanje priznanja širom sveta.

Nakon trijumfa na festivalima u Čikagu, Talinu, Sidneju i Moskvi, na Međunarodnom festivalu ratnog filma u ruskom gradu Tuli, ostvario je spektakularan uspeh.

Radoš Bajić
foto: Contarst studios

Ovaj epohalni film, koji je nastao u koprodukciji "Telekoma Srbija" i "Constrast Studios", osvojio je najprestižniju nagradu "Gran Pri" za najbolji film, dok je reditelju Radošu Bajiću dodeljeno priznanje "Zlatni mač".

Nakon ovog trijumfa, Radoš Bajić nije krio svoje zadovoljstvo i sreću zbog kontinuiranog uspeha "Halijarda".

Radoš Bajić
foto: Contrast studio

"Šta da kažem, sem da sam zadovoljan i srećan što 'Halijard' živi i traje. Ma kako dobar film bio, ako ga niko ne gleda i ako nema komunikaciju sa publikom – takav uspeh je problematičan. Radujemo se svi mi koji smo radili na ovom velikom produkcijskom poduhvatu. Očekuju nas mnogi festivali širom sveta, kao i u našoj zemlji. Sa velikom nestrpljivošću očekujemo vest iz Kana gde trebalo bi da se potpiše ugovor za bioskopsku distribuciju našeg filma u SAD, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu", rekao je Bajić.

Radoš Bajić
foto: Kurir TV

Uspeh "Heroja Halijarda", ne samo da potvrđuje talent Radoša Bajića i tima koji je radio na filmu, već i osvetljava herojske priče iz istorije koje su zaslužile da budu ispričane na velikom platnu.

Ovaj film, pored toga što podseća na hrabrost ljudi koji su učestvovali u spasavanju savezničkih pilota tokom Drugog svetskog rata, predstavlja i inspirativnu priču o čovečnosti i hrabrosti koja je univerzalno prepoznata i cenjena širom sveta.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

02:39

FILM NIJE SAMO O VOJNOJ OPERACIJI VEĆ I O JEDNOM VAŽNOM RASKOLU Bajić: Film ne ide uz dlaku većini, normalno je da bude kritikovan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track