ODBILA DA SNIMI VRELE SCENE SA GAGOM NIKOLIĆEM PA SE GORKO POKAJALA: Ulogu je odigrala druga U INAT DEČKU a evo kako izgleda danas
Foto: Prinstcreen Youtube

nastavili su bez nje

ODBILA DA SNIMI VRELE SCENE SA GAGOM NIKOLIĆEM PA SE GORKO POKAJALA: Ulogu je odigrala druga U INAT DEČKU a evo kako izgleda danas

Kultura -

Film "Nacionalna klasa" Gorana Markovića važi za jedno od kultnih ostvarenja, a veliku slavu doneo je Draganu Nikoliću, koji je tumačio naslovnog junaka - Flojda.

"Nacionalna klasa" je ušla u legendu

Nacionalna klasa, film Nacionalna klasa
foto: Printscreen YouTube

Radnja je dobro poznata svima. Mladić iz beogradskog predgrađa, Flojd, automobilski trkač u nacionalnoj klasi, u skladu sa svojom strašću, važi i kao veliki ljubavnik.

Ali nije u skladu sa njegovim ambicijama da i dalje vozi u nacionalnoj klasi. Da bi prešao u višu klasu, mora da pobedi na važnoj trci, a da bi u tome uspeo mora da odloži služenje vojnog roka.

Nacionalna klasa, film Nacionalna klasa
foto: Printscreen YouTube

Ovo ostvarenje je okupilo fantastičnu glumačku ekipu koju su još činili i Gorica Popović, Bogdan Diklić, Voja Brajović, Bora Todorović...

Suzana Mančić odbila veliku priliku, pa se gorko pokajala

Ipak, nisu svi bili oduševljenji da zaigraju u "Nacionalnoj klasi". Suzana Mančić odbila je da igra devojku Branimira Mitrovića Flojda, a kako je objasnila razlog su bile dve "problematične scene".

Suzana Mančić
foto: Kurir televizija

- Zbog dve scene mi je bila frka da zaigram u tom filmu. Prva je u javnom toaletu, gde mi Gaga prilazi i zakazuje sastanak, a druga je u krevetu sa njim. U to vreme bila sam u vezi s jednim profesorom sa Akademije dramskih umetnosti koji mi je rekao: "E pa fino! Ljudi će te se sećati po tome što si glumačku karijeru počela u toaletu". To mi je poljuljalo samopouzdanje jer sam bila vrlo mlada, pa sam zato odbila ulogu u "Nacionalnoj klasi" - otkrila je ranije Suzana.

Rolu odigrala Maja Lalević Piščević

Tako je Maja Lalević Piščević dobila šansu da se pojavi u kultnom filmu kao Senka, a Suzana priznaje da se pokajala što je odbila ulogu.

Nacionalna klasa, film Nacionalna klasa
foto: Printscreen YouTube

- Samo nekoliko dana pre početka snimanja vratila sam scenario i rekla sam: "Ja ovo ne mogu". I danas žalim za tim jer bi mi ta uloga mnogo pomogla u karijeri, ali šta je, tu je.

Rola je pripala Maji Lalević Piščević, koja je u to vreme bila maloletna.

Senka, Nacionalna klasa
foto: Printscreen

- Trenutak od koga sam se najviše plašila bila je scena sa Gagom u krevetu. Do poslednjeg momenta sam se nadala da će je reditelj ipak izbaciti iz scenarija, ali nije - ispričala je Maja i opisala kako je izgledalo snimanje:

- Gaga je prvo tražio da svi osim snimatelja napuste sobu, a onda kad smo ostali sami. Napravio je takvu atmosferu da nisam ni primetila da smo završili sa tom scenom. Toliko me je zasmejavao, golicao, pričao urnebesne viceve i anegdote, da sam se mučila da ozbiljno izgovorim tekst kada se uključe kamere. Na kraju je sve ispalo dobro.

U inat dečku

Maja Lalević Piščević
foto: tanjug

Kako je Maja objasnila, ulogu je prihvatila u inat dečku.

- Iako to nismo želeli ni ja ni moja ljubav, probala sam i dobila ulogu, koju ipak nisam prihvatila. Onda je direktor filma pozvao moju mamu i ja sam prihvatila ulogu, možda i iz inata toj mojoj ljubavi, koja se protivila tome. Mama je i potpisala ugovor, jer sam bila maloletna - objasnila je Maja.

Maja je danas uspešna poslovna žena i bavi se advokaturom i na svoje dodala je suprugovo prezime Piščević, takođe objavila je roman "Tamo i ovde".

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

01:35

SUZANA MANČIĆ UŽIVO U EMISIJI IZDIKTIRALA SVOJE SREĆNE LOTO BROJEVE! Loto devojka NIKADA ne izostavlja OVAJ broj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track