EKSPLICITNIM SCENAMA SA LAUŠEVIĆEM I KOLEGINICOM ZAPALILA JUGU: Za njom uzdisali svi, pa nestala bez traga, evo čime se sada bavi
Foto: Printscreen YouTube

svi je se sećaju

EKSPLICITNIM SCENAMA SA LAUŠEVIĆEM I KOLEGINICOM ZAPALILA JUGU: Za njom uzdisali svi, pa nestala bez traga, evo čime se sada bavi

Kultura -

Dragana Mrkić je nekada važila za novu zvezdu jugoslovenske glumačke scene, a danas se retko pojavljuje u javnosti i bavi se režijom.

Iako nije glumila u velikom broju filmova, sve njene uloge ostale su veoma zapažene i uspela je da osvoji publiku.

Dragana Mrkić, Oficir s ružom
foto: printscreen

Jedna od njenih upečatljivijih uloga u karijeri bila je ona u filmu "Oficir sa ružom" gde je tumačila lik Ljiljane.

Ovaj film doživeo je veliki uspeh, ne samo u Jugoslaviji, nego i šire, a posebno su ostale zapažene erotske scene i koje je Dragana dočarala sa svojom koleginicom, poznatom glumicom Ksenijom Pajić.

Dragana Mrkić, Oficir s ružom
foto: printscreen

U jednom intervjuu je čuvenu scenu iz filma, kada se Ljiljana i Matilda kupaju zajedno u kadi, Dragana nazvala „nežnom, čistom i nevinom“.

Ksenija Pajić
foto: Printscreen

- Scenu u kojoj se Ksenija i ja kupamo u kadi snimili smo u jednom stanu u Zagrebu. Pamtim da je na setu bilo mnogo smeha i da smo scenu doživeli potpuno normalno i opušteno. Kao jednu od bitnih karakteristika istakla bih i ožiljak koji su mi nalepili, jer mlada partizanka koju sam igrala morala je da bude bar jednom ranjena. Veoma mi je bio smešan taj ožiljak - rekla je jednom prilikom glumica.

Iako je nestala bez traga u jeku popularnosti, ova lepotica se nije povukla iz sveta filma, te se danas bavi režijom, a i dalje pleni lepotom, kao nekada.

Draga Mrkić i Žarko Laušević su 1987. proglašeni za najlepši glumački par u Puli.

(Kurir.rs/M.F.)

Bonus video:

00:55

LAUŠEVIĆ JE URADIO NEŠTO ŠTO MI JE SMETALO, A ZBOG TOGA SAM TO ŠTO JESAM! Jami o tome kako joj je glumac obeležio karijeru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track