Bir fest je prošle nedelje zasluženo poneo titulu kultnog prestoničkog događaja. Iako je sve ukazivalo da vremenski uslovi neće biti idealni, to nije sprečilo ljubitelje kvalitetnog rok zvuka da u subotu veče pohrle ka Ušću na koncerte Kerbera, Del arno benda, Električnog orgazma i Goblina.

bir-fest-foto-live-production-8.jpg
Live Production 
foto: Live Production

Gale i grupa Kerber još jednom su potvrdili da su i nakon više od 40 godina postojanja ubedljivi miljenici ljubitelja domaćeg hard rok zvuka. Onog trenutka kada je ovaj niški sastav kročio na binu, podrška publikom preplavljenog Ušća bila je nezapamćena. Svoj nastup Kerber je započeo pesmom "Ratne igre", a uzbuđena masa pala je u potpuni delirijum još na prve taktove ovog vanvremenskog hita. Nakon toga u narednih sat i po nizali su se "Bolje da sam druge ljubio", "Samo ti", a za sam kraj Gale je stihovima poznate numere poručio ono najvažnije - "Hajde da se volimo".

bir-fest-foto-live-production-2.jpg
Live Production 
foto: Live Production

Nakon Der arno benda glavnu binu preuzela je grupa Smak plus. Ovaj mladi bend ne samo što prenosi nasleđe popularnog Smaka nego i donosi novu svežu energiju, koja oduševljava publiku širom zemlje i regiona. Za sam kraj zapevali su legendarni hit "Daire", a publika ih je horskim pevanjem potpuno nadjačala. Ni Električni orgazam nije razočarao, a subotnje veče zaokruženo je jednim ozbiljnim pank rok performansom grupe Goblini, čije su numere zasigurno obeležile domaću i regionalnu muzičku scenu. Uprkos čestim promenama postave, ovaj šabački sastav nikad nije odstupio od svog autentičnog izraza i nakon 30 godina postojanja jasno dokazuje da pank nije mrtav.

Koliko fanatičnu podršku publike imaju, pokazao je prizor krcatog Ušća, a armija fanova čekala je da prođe ponoć kako bi čula svoj omiljeni bend. Iako se veče bližilo kraju, činilo se da svakom novom strofom euforija na beogradskom Bir festu manično raste.

Live Production BIR FEST DAN 3 NA UŠĆU: Goblini jači od gromova, a Kerber i Električni orgazam još nisu za penziju, a evo ko nastupa na kraju FOTO

Nastup su otvorili numerom "Mirno more", koja se našla na njihovom poslednjem albumu "Jednina", a zatim su nastavili u prepoznatljivom ritmu, pa su se na repertoari našli hitovi poput "Daleki put", "U magnovenju", "Luna", "Deca iz komšiluka", "Anja, volim te" i mnogi drugi, a opčinjena publika gromoglasno je pevala i nakon završenih pesama.

jelic-damir-dervisagic.jpg
Damir Dervišagić 
foto: Damir Dervišagić

I večeras nas zasigurno očekuje jedna spektakularna završnica ovogošnjeg festivala uz Neverne bebe, Ju grupu, Osvajače, ali i autentični Let 3.

let-3-koncert-u-beogradu-foto-franko-kelam-2.jpg
Franko Kelam 
foto: Franko Kelam

Ulaznice se mogu nabaviti putem sajta efinity.rs, aplikacije eFinity, na blagajnama Beogradske arene i Doma omladine Beograda, kao i u TC Rajićeva (I sprat) i na više od 1.000 Moj kiosk objekata širom zemlje.

Bonus video:

Kurir Dubioza Kolektiv intervju