ŽIVOT SA 7 MAČAKA: Porodica jede, kupa se i jaše tigrove

I to su kućni ljubimci

ŽIVOT SA 7 MAČAKA: Porodica jede, kupa se i jaše tigrove

Ludi svet -
Anri Boržes ima sedam tigrova o kojima brinu njegove tri ćerke Najara (20), Ujara (23) i Deuzanira (24), koje ih hrane, šetaju, igraju se s njima, pa čak i plivaju u bazenu

Porodica Boržes iz brazilskog grada Maringe živi sa čak sedam odraslih tigrova!Ari Boržes, glava kuće, pre osam godina spasao je dva tigra iz cirkusa i počeo da se brine o njima u dvorištu. O ljubimcima uz njega brinu njegove tri ćerke - Najara (20), Ujara (23) i Deuzanira (24), koje ih hrane, šetaju, igraju se s njima, pa čak i plivaju u bazenu.

Jedino ih se zet Rafael boji, ali ne može da spreči suprugu Ujaru da njihovu dvogodišnju ćerkicu Rajaru drži blizu predatora.

"To što ova porodica radi je opasno. Voleo bih da me supruga sluša i da drži našu bebu na sigurnoj udaljenosti" izjavio je Rafael, s kojim se Ari baš nimalo ne slaže.

"Nikada me nije bilo strah za sigurnost moje porodice. Životinjama moraš pokazati ljubav i poštovanje i one će ti na isti način uzvratiti. Ti su tigrovi članovi naše porodice i više ne mogu zamisliti život bez njih", istakao je Ari. Boržes je u međuvremenu prestao da uzgaja tigrove jer nije imao dozvole, ali se nada da će uspeti da otvori eko-park u kojem će ove životinje moći slobodno da žive.

"Te životinje na tržištu više vrede mrtve nego žive i moja misija je da pomognem održavanju vrste", tvrdi on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track