BAHATO: Pogledajte kako 170 miliona godina istorije nestaje za minut

Ne poštuju istoriju

BAHATO: Pogledajte kako 170 miliona godina istorije nestaje za minut

Ludi svet -
Izviđači u američkoj državi Juti srušili su stenu staru 170 miliona godina i biće krivično gonjeni

Vlasti američke države Juta nameravaju da krivično gone izviđače koji su u jednom državnom parku srušili stenovitu formaciju staru 170 miliona godina i snimak tog događaja postavili na Internet.Izviđači tvrde da su srušili stenu jer je predstavljala opasnostKako prenosi "Bi-Bi-Si", snimak rušilačkog pohoda na drevnu crvenu stenu u parku Goblin Vali nije se nimalo dopao vlastima.

"Ovo nije prikladno ponašanje. To je nešto što se ne sme činiti", izjavio je predstavnik državnih parkova Jute, istučući da je stena svoj oblik pečurke stekla nakon miliona godina formiranja.

"Trebalo je da još dugo traje. Ljudi ne treba da kvare ono što je majka priroda stvorila", naveo je on.

Američka Izviđačka organizacija, koja ima nekoliko miliona članova širom zemlje, takođe je osudila ponašanje mladića. Oni, pak, tvrde da su gurnuli stenu jer je predstavljala opasnost za ljude koji tuda prolaze.

"Naša namera nije bila da uradimo nešto što je protiv zakona", kazao je Dejv Hol, izviđač koji je napravio snimak. "Smatram da smo ispravno postupili, ali da nam je metoda bila pogrešna. Nismo želeli da čujemo da je neko tamo poginuo", dodao je on.

Prema nalazima geologa stena datira od pre 165 miliona godina, iako je formacija sa snimka nastala pre oko 20 miliona godina.

http://www.youtube.com/watch?v=LGBOLYijLF8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track