BIZARNO: Duh crnokose devojke stopira u tunelu Učka!
Foto: Youtube

Sve je počelo davne 1988. godine

BIZARNO: Duh crnokose devojke stopira u tunelu Učka!

Ludi svet -
Legenda o duhu misteriozne devojke iz tunela Učka koja se pojavljuje već punih 25 godina do danas nije razrešena i objašnjena

HRVATSKA - Legenda o duhu misteriozne devojke iz tunela Učka koja se pojavljuje već punih 25 godina do danas nije razrešena i objašnjena.

Naime, duh crne lepotice stoji uz drum za tunel Učka. Čeka automobile u kojima je samo vozač. Podiže palac.... Njnoj egzotičnoj lepoti i dugoj crnoj kosi niko ne može da odoli. Čim bi sela u automobil, mlada lepotica u znak zahvalnosti uzela bi muškarčevu ruku i gatala mu iz dlana. Čarolija je trajala koliko i vožnja kroz tunel. Čim bi došli u Istru, lepotica bi isparila iz zatvorenog automobila.

Ovaj događaj nikoga nije ostavio hladnokrvnim. Ne zna se kome je prvo sela u auto, ali priča o crnoj lepotici sa Učke proširila se kao požar. Policija od 1988. dobija pozive o crnoj lepotici

Sve je počelo pre 25 godina. Policija je dobijala sve više poziva i prijava o mladoj ženi. Pojačane su kontrole oko padina Učke, prilaznih drumova i samog tunela, ali je niko nije video. Niko osim usamljenih vozača tokom noći.Kako priča nije jenjavala, za crnu lepoticu su se zainteresovgali i Italijani pa je njihova TV stanica Rai 3 snimila prilog o njoj, ali isto tako bez konkretnih činjenica ili dokaza, samo pričanje već poznate legende.

U to vreme svi su hteli da sretnu crnu lepoticu, svi su znali kako izgleda, ali niko nije uspeo da joj uđe u trag. Svakim prepričavanjem njena lepota bi se uvećavala, tako da je misteriozna žena postala najiščekivanija sablast u kraju. Neki su išli čak i toliko daleko da su je proglasili Gospom.

Jedni su tvrdili da se radi o devojci koja je pobegla iz psihijatrijske bolnice, a drugi da je to duh žene koja je poginula na gradnji tunela.

Već godinama misteriozni stoperi svoje dobročinitelje ostavljaju u čudu. Priče svedoka gotovo uvek imaju iste elemente. Pokupili bi stopera autom, a kad bi ga dovezli na lokaciju, koju bi stoper naveo kao svoju destinaciju, i okrenuli se kako bi rekli da su stigli - taj stoper se jednostavno više ne bi nalazio tu. Jednostavno bi nestao, a da vrata automobila nisu otvarana. Prema pričama veći je broj ženskih fantomskih stopera.

One "vrebaju" muškarce koji se sami voze. Osim što su neki nestajali kad bi ih vozač dovezao na željenu lokaciju, najčešće su nestajali tokom vožnje. Ipak, kako bilo, crna lepotica je i dalje prisutna na Učki. I dalje stopira, ulazi u automobile, proriče i nestaje.

http://www.youtube.com/watch?v=eCILmwQ1W0A

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja