UČITE PRAVO OD NJEGA: Muškarac ispreskakao zagrebačke policajce!

Zbunio organe vlasti

UČITE PRAVO OD NJEGA: Muškarac ispreskakao zagrebačke policajce!

Ludi svet -
Policajci su muškarca zaustavili jer je prelazio ulicu na zabranjenom mestu, a on se branio tako što je citirao članove zakona

Muškarac je usred Zagreba policajcima održao lekciju iz prava. Naime, policajci su ga zaustavili jer je prelazio ulicu na zabranjenom mestu i zatražili mu ličnu kartu.

Muškarac je veoma neobično reagovao tako što je odbio da im da ličnu kartu uz obrazloženje da on ima svoja prava i da ih nije prekršio jer ima pravo na slobodu kretanja.

On je čak optužio policajce da oni krše zakon tako što ga legitimišu. Policajci su bili izlevortirani jer nisu mogli da nateraju čoveka da im da ličnu kartu.

"Ja nisam osoba, ja sam čovek. Dobro sam upućen u svoja prava. Imam li ja pravao na slobodno kretanje? Imam. Vi s nižim zakonima, kršite one više", rekao im je muškarac koji je pozivao na članove zakona.

"Vi ste prekršili zakon jer ste prošli ulicu tamo gde je zabranjeno", rekao je policajac.

"Jesam li ja uhapšen, ako sam uhapšen onda kršite i tu zakon. Ako nisam, onda ja idem", rekao je "pravnik sa ulice", rekavši im da on nije državljanin Hrvatske nego samo vlasnik državljanstva jer nigde nije zaposlen.

Na kraju su mu napisali kaznu, koju on svakako neće priznati, a uzeo je i podatke od policajaca.

http://www.youtube.com/watch?v=P75INS6FQKE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track