WC ZA EGZIBICIONISTE: Toalet u kome imate utisak da vas svi gledaju!
Foto: Tviter

Umetnost

WC ZA EGZIBICIONISTE: Toalet u kome imate utisak da vas svi gledaju!

Ludi svet -
Monika Bonvinćini dizajnirala je javni toalet u kojem ste, dok obavljate najintimniju "aktivnost", okruženi gradskom vrevom i masom prolaznika

Linija između privatnosti i izloženosti drugima očigledno u poslednje vreme postaje sve tanja, a umetnici su našli i originalan način da to iskažu: javni toalet u kojem ste, dok obavljate najintimniju "aktivnost", okruženi gradskom vrevom i masom prolaznika.Za moderne Engleze važi pravilo da su egzibicionisti, te ne čudi što je upravo u njihovoj prestonici instaliran jedan krajnje egzibicionistički projekat: javni toalet koji vam tokom obavljanja nužde pruža sjajan pogled na gradsku promenadu.

Naime, umetnica Monika Bonvinćini je svoje remek-delo nazvala "Ne propustite ni sekundu", a toalet koji je dizajnirala načinjen je od jednosmernog ogledala. Pretpostavljamo da je Monika na umu imala to da javni WC služi istovremeno i onima koji su u njemu, i onima vani.

Osim onog što je očigledno kada je u pitanju korist javnog toaleta za one koji ga upotrebe, benefit je i taj što im jednosmerno ogledalo daje apsoluni pogled na prometno šetalište. A korist za prolaznike je valjda u tome da na ogledalu, koje je sa spoljne strane zidova toaleta, provere šminku ili poprave frizuru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track