SREĆNI DIVLJAK: Napustio civilizaciju, živi u drvetu i hoda bos!

Izlečio se

SREĆNI DIVLJAK: Napustio civilizaciju, živi u drvetu i hoda bos!

Ludi svet -
Mik Dodž je napustio porodicu zbog bolesti koje je imao, ali i moderan stresan život i čim je počeo da hoda bosonog zdravstveno stanje mu se drastično popravilo

Mik Dodž je skinuo svoje cipele, pustio bradu i napustio civilizaciju i svoju porodicu kako bi živeo sam na pacifičkom severozapadu, regiji na severozapadu Severne Amerike koja je omeđena Tihim okeanom, u šumi Hoh. Ipak, nije potpuno izolovan jer je povezan sa meštanima koji žive u šumi.

"Moja porodica je usavršila veštinu izbegavanja civilizacije stotinama godina. Sve što sam morao da napravim jeste da idem njihovim putem," rekao je Mik.

Bosonogim hodanjem nestali boloviPre nego je napustio civilizaciju bio je mehaničar, nikada nije išao na fakultet, ali je voleo da čita knjige."Život mi je bio kao i sada, učeći načine hodanja i istraživanja fizičkih aktivnosti i kako naći srednji put između divljine i ukroćenosti... Međutim, moram dodati da sam izgubio bolove u nogama i moje srce je jače otkad sam postao bosonogi nomad," uporedio je život pre i sada ovaj inteligentni "divljak".

Na ovaj drastičan korak ga je naterala bol u nogama zbog bolesti koje je imao, ali i moderan stresan život. Kako kaže, čim je počeo da hoda bosonog zdravstveno stanje mu se drastično popravilo, bol u nogama je nestao, kičma i vrat su također bili bolji, a i problemi sa srcem su prestali.

Ovaj hrabri avanturita kaže da mu moderna civilizacija ne fali, ali iz razloga jer ju nikako ne može zaobići - ona je svuda oko nas.

Jede sve, a leči ga priroda"Ja sam svejed, u mogućnosti da jedem široki spektar hrane, što takođe znači da sam naučio da budem lešinar i dopustio svome želucu da me vodi do odgovarajuće hrane. Kada puma ubije losa, cela šuma dolazi na gozbu. Pa tako i ja", ispričao je.

"Najopasniji susreti koje sam ikad imao u ograđenoj divljini, unutar grada i u otvorenim prostranstvima su oni sa dvonogim bićima", aludirao je na ljude. Ovaj zanimljivi čovek se uglavnom leči svežom vodom, biljkama, pečurkama

"Zahvalnost je tako slaba reč za izraziti što osećam prema Zemlji i promeni kroz koju sam prošao i kroz koju i dalje prolazim... Udaljavajući se od udobnosti, navika, proizvoda kao što su cipele, mašine, zidova, elektronike, počeo sam da tražim ono što ima smisla, što se uklapa, te kako spoj divljine i civilizacije ima smisla.

Televizija mu je dosadna i zadnji put ju je gledao kad je bio mali. Doduše, gledao je neke isečke iz svoje emisije, ali kaže da ne voli da ga gleda.

Mik je u emisiji prozvan legendom, ali kako on kaže, on nije legenda i ne želi biti slavan. "Slava je moderna zamka koja služi zarobljavanju i ograničavanju duha. Bežaću od slave, izbjegavaću je "

Na kraju, Mik je poručio da izađu iz svojih cipela i odvaže se u bosonogu avanturu.

http://www.youtube.com/watch?v=7o7UzYDQtmM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track