Dirljiva priča s Brača: Galeb iz mora spasava drugog galeba po cenu života!
Foto: Facebook

Pogledajte

Dirljiva priča s Brača: Galeb iz mora spasava drugog galeba po cenu života!

Ludi svet -
Na udaljenosti oko 50 m od obale video sam kada se galeb spustio na nešto sto je plutalo u moru. Pratio sam ga kako pliva prema obali, kad je stigao blizu obale iznenadilo me je da sa sobom povlači drugog galeba
1 / 6 Foto: Facebook

HRVATSKA - Bernard Jozanović video je na Braču neobičan prizor. Galeb je iz mora spasavao drugog galeba. Kad je video koliko se ptica muči, odlučio je i da se i sam priključi spašavanju.

Tada je otkrio da je jedan galeb već uginuo, a drugi da je povređen.

"Na udaljenosti oko 50 m od obale video sam kada se galeb spustio na nešto sto je plutalo u moru. Pratio sam ga kako pliva prema obali, kad je stigao blizu obale iznenadilo me je da sa sobom povlači drugog galeba", rekao je za Jozanović

"Kad je stigao već je počeo da se guši od iscrpljenosti, ušao sam u more i izvukao obojicu, međutim jedan je već bio mrtav", ispričao je meštanin Murvice. Oba galeba bila su izranjavana udicama.

"U kljunu i jeziku su mu zabodene bile udice, a preživeli je imao udice zabodene u obe noge. Uzeo sam klešta iz auta i presekao da ga oslobodim, kad sam povadio udice dezinfikovao sam rane alkoholom i previo mu noge. Nisam verovao da će preživeti i evo već treći dan polako stoji na nogama i kreće se", kaže Jozanović.

Dodaje kako je preživelog galeba hranio tako što mu je otvarao kljun.

"Fasciniralo me kako se ponašao kad sam ga izvadio iz vode. Onako iscrpljen on je još povlačio kljunom mrtvog galeba prema sebi", rekao je on.

Galeb se u međuvremenu oporavio i vratio u prirodi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track