SARAJEVO: Sudija koja je gola vežbala u kancelariji razrešena dužnosti
Foto: Dnevni Avaz

Vežbala uz prozor

SARAJEVO: Sudija koja je gola vežbala u kancelariji razrešena dužnosti

Ludi svet -
Sudija Vrhovnog suda je prema disciplinskoj komisiji dovela u pitanje poverenje javnosti u kredibilitet sudija jer je pored prozora u svojoj kancelariji potpuno obnažana na stolu izvodila vežbe

SARAJEVO - Sudija Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine E. B, nakon što je naočigled građana i zaposlenih u sarajevskoj opštini Centar, gola vežbala u svojoj kancelariji u Palati pravde razrešena je dužnosti.

Disciplinska komisija za sudije Visokog sudskog i tužilačkog saveta Dužnosti razrešila je 27. januara.

Komisija je ustanovila da je E.B. počinila disciplinske prekršaje "ponašanje u sudu i van suda koje šteti ugledu sudijske funkcije" i "ponašanje koje predstavlja kršenje službene dužnosti, koja dovodi u pitanje poverenje javnosti u kredibilitet sudija".

U odluci Komisije navedeno je da je 16. maja, u jutarnjim satima, u svojoj kancelariji na prvom spratu zgrade u kojoj je smešten Vrhovni sud Federacije BiH, nakon što se razodenula na kancelarijskom stolu, smeštenom nedaleko od prozora, u ležećem položaju i izložena pogledima pojedinih osoba iz zgrade oštine Centar "neprimereno nosiocu sudijske funkcija, izvodila vežbe".

U obrazloženju odluke navedeno je da je sudija bila izložena i pogledima građana s ulice i trolejbuske stanice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track