Mitovi o životinjama: Miševi obožavaju sir, bikove iritira crvena boja...
Foto: Printscreen

Saznajte

Mitovi o životinjama: Miševi obožavaju sir, bikove iritira crvena boja...

Ludi svet -
Uprkos dešavanjima u svim tim crtaćima u kojima su ulovljeni uz pomoć parčeta sira, miševi imaju toliko osetljiv nos da ne bi nikad prišli blizu ovoj poslastici

Svi ti crtani filmovi uz koje smo odrastali, naveli su nas da verujemo da se miševi u mišolovke hvataju, jer jedu sir, da zečevi jedu samo šargarepu, a da se bikovi ljute kada vide crvenu boju. Ipak, da sve to nije istina, objašnjavaju životinje u šaljivo-poučnom videu.

Prvi se bune miševiUprkos dešavanjima u svim tim crtaćima u kojima su ulovljeni uz pomoć parčeta sira, miševi imaju toliko osetljiv nos da ne bi nikad prišli blizu ovoj poslastici.

Bikovi ne znaju šta je crvenoNe samo da se ne ljute na nas kad se obučemo u crveno, već ih to ne izaziva i zbog toga što bikovi ne razaznaju boje. U njihovom sivom svetu svejedno je čime mašete. A to što matadori mašu crvenim plaštom, to je samo da bi sakrili mrlje od krvi.

Šefe, koji ti je vragZečevi u divljini ne jedu šargarepu. Za njih to je kao najslađa poslastica koju jedu u retkim prilikama. Ako bi pojeli previše, to bi opasno moglo da im škodi.

Ptice i pirinačPticama koje jedu ne prokuvani pirinač neće eksplodirati stomak. U Konektikatu 1885. godine pokušali su da donesu zakon kako bi zabranili bacanje pirinča tokom ceremonije venčanja, ali nije bilo dovoljno naučnog dokaza za ovu tvrdnju.

Pseći životGodine psa ne mogu se tačno izmeriti tako da se posmatra da je sedam čovečjih godina jedna pseća. Godine psa određuju se u zavisnosti od njegove kilaže, pa je tako jedna pseća godina malih rasa jednaka oko pet ljudskih. Srednje rase godinu dana su starije tek posle oko sedam ljudskih, a veliki pas kao dogo argentino koji ima deset godina, mogao bi da se smatra veteranom.

http://www.youtube.com/watch?v=ixqNR__EapY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track