Pogledajte kako izgleda simulacija vožnje u pijanom stanju
Foto: Printscreen

Test

Pogledajte kako izgleda simulacija vožnje u pijanom stanju

Ludi svet -
U namjri da mladim vozačima pokaže koliko je vožnja pod uticajem alkohola opasna odluka, Ford je osmislio jednostavnu simulaciju kojom se utiče na reflekse i oštrinu čula u vožnji

Prema istraživanju koje je Ford proveo u Evropi među populacijom vozača starosti od 17 do 24 godine, njih 56 posto priznalo je da su oni ili njihovi prijatelji bar jednom vozili pod uticajem alkohola.

U namjri da mladim vozačima pokaže koliko je vožnja pod uticajem alkohola opasna odluka, Ford je osmislio jednostavnu simulaciju kojom se utiče na reflekse i oštrinu čula u vožnji.

Iako je čak i novopečenim vozačima jasno da ne smeju voziti pod uticajem alkohola, neke od njih ništa ne sprečava da pijani sednu za volan automobila.

Zahvaljujući stanju euforije u kojem se nalaze kada konzumiraju alkohol, mnogi veruju da s lakoćom mogu upravljati automobilom. Međutim, realnost je ipak puno drugačija - efekti alkohola u organizmu utiču na vid i sluh, motoričke sposobnosti i reflekse.

U video prilogu pogledajte kako izgleda test vožnja u kojoj se specijalnim naočarima i slušalicama, kojima se utiče na osetljivost vida i sluha, kao i steznicima na rukama i nogama, koji otežavaju reakcije vozača, simulira stanje pijanstva.

http://www.youtube.com/watch?v=6D4pj0ncDFE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track