IGRA SUDBINE: Greškom mu amputirali penis, ali on je danas otac zdravog dečaka...
Foto: Yt

Borio se sa depresijom

IGRA SUDBINE: Greškom mu amputirali penis, ali on je danas otac zdravog dečaka...

Ludi svet -
Porodica je ono što sam najviše želeo u životu, ali nisam verovao da ću imati dete i suprugu koja me voli takvog kakav sam, rkeao je Majk Mur iz Misisipija

Majk Mur (30) iz Misisipija, kome su lekari posle neuspelog obrezivanja u detinjstvu amputirali polni organ, prvi je čovek na svetu koji je postao otac posle rekonstrukcije penisa. On i njegova supruga su pre šest meseci postali ponosni roditelji dečaka Memfisa.

Mur se godinama borio s depresijom, zbog koje mu je propao prvi brak, i nije se nadao da će ikada moći da ima decu.

"Porodica je ono što sam najviše želeo u životu, ali nisam verovao da ću imati dete i suprugu koja me voli takvog kakav sam", rekao je on.

"A onda, četvrtog oktobra 2013. dobili smo Memfisa i volim tog dečačića svim srcem", dodao je on. Mur i njegova supruga su nedavno prešli 3.500 kilometara iz Misisipija do Palo Alta, u Kaliforniji, kako bi malog Memfisa pokazali hirurgu koji je toliko toga učinio da bi se Murov život promenio nabolje.

Dr Gordon Li, koji specijalizuje rekonstruktivnu plastičnu hirurgiju u Medicinskom centru Stanford, uspešno je operisao Mura 2007. godine.

"Koliko znam, on je prvi čovek na svetu sa potpuno rekonstruisanim penisom koji je dobio dete", rekao je dr Li.

Kada je Mur imao sam sedam godina, dobio je infekciju zbog koje nije mogao normalno da mokri. Lekari su preporučili rutinsko obrezivanje, ali je napravljena greška i morali su da mu amputiraju polni organ. Pošto su mu se vršnjaci podsmevali zbog nedostatka, pao je u tešku depresiju i patio je od nedostatka samopouzdanja.

Pre sedam godina upoznao je dr Lija. Mur je ranije već bio tri puta podvrgnut rekonstruktivnoj hirurgiji, ali je, pošto je upoznao dr Lija, odlučio da pokuša još jednom. Koristeći tkivo uzeto sa butine, hirurg je obavio rekonstrukciju, pri čemu mu je to bila tek druga operacija u životu.

Murovi problemi, međutim, ni posle operacije nisu bili rešeni. Prvi brak mu se raspao. "Ona nije mogla da prihvati kako je izgledao posle rekonstrukcije", kaže Mur. Njegova sadašnja supruga Heder, koju je upoznao 2011, prihvatila ga je onakvog kakav jeste i ubrzo su se venčali. Pošto Heder nije mogla da zatrudni prirodnim putem, preporučili su im veštačku oplodnju.

Roditelji Memfisa oblače kao supermena, jer ga smatraju svojim malim čudom. Posle mnogo teških godina, Mur je najzad srećan i odlučio je da podeli svoju priču sa svima koji sumnjaju da će ikada moći da vode normalan život. "Želim da svojom pričom pomognem svima koji su prošli sve što sam i ja prošao i da im pokažem da je moguće dobiti dete", rekao je on.

http://www.youtube.com/watch?v=6KB8TBv5K_Q

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track