(VIDEO) IZGUBIO OD DRUGA U IGRICI: Iz osvete mu poslao 70 naoružanih specijalaca!
Foto: Youtube

Nova "igra" među gejmerima

(VIDEO) IZGUBIO OD DRUGA U IGRICI: Iz osvete mu poslao 70 naoružanih specijalaca!

Ludi svet -
Preko pobednikove IP adrese ustanovio je gde ovaj živi i kako se zove, a zatim je nazvao policiju, predstavivši se kao Rafael Kastiljo (17) sa Long Ajlanda

Policijski tim za hitne intervencije od 70 ljudi u utorak je opkolio kuću na Long Ajlandu u Njujorku uveren da je tinejdžer koji u njoj živi ubio svoju majku i brata, a da ima nameru da ubije još nekoga.

Ispostavilo se, međutim, da u kući nije počinjen zločin već da su policajci prevareni i uvučeni u novu igru koja je zavladala gejmerskim svetom, nazvanom "Svating". (Swatting)

Igra je dobila ime po skraćenici naziva policijskih snaga za specijalno delovanje (SWAT), a sastoji se u tome da se policija prevari izmišljenom pretnjom i natera na intervenciju.Ovog puta, poziv je uputio tinejdžer koji je sa navodnim "ubicom" na Internetu igrao igricu "Kol of Djuti" i izgubio. Preko pobednikove IP adrese ustanovio je gde ovaj živi i kako se zove, a zatim je nazvao policiju, predstavivši se kao 17-godišnji Rafael Kastiljo sa Long Ajlanda.

"Upravo sam ubio svoju majku, a mogao bih da ubijem još nekoga", rekao je lažni Castiljo u telefonsku slušalicu.

Na mesto lažnog zločina sjurilo se 70 specijalaca naoružanih do zuba. Opkolili su kuću i od mladića zatražili da se preda. Zvali su ga čak i na mobilni, ali on nije ništa čuo jer je na kompjuteru sa slušalicama na glavi i dalje igrao igricu.

Srećom, njegova majka Maria Kastiljo bila je u kuhinji i kuvala kafu.

"Vikali su "izađi napolje, izađi napolje!", a kad sam ih upitala šta se događa, odgovorili su mu da je neko ubijen u mojoj kući. Kazala sam policiji i da je moj sin u kući, i da ne znamo šta se događa", ispričala je Maria

Policajci su ubrzo shvatili da su nasamareni lažnim pozivom preko Skajpa.

"U tom bizarnom svetu "svatinga" oni dobiju bodove za policijski helikopter, za policijski auto, za SWAT tim, za svaki oblik policijskog upada u objekat - objašnjavaju iz policije Long Ajlanda.

Intervencija je koštala poreske obveznike 100.000 dolara. Kažu da će pronaći odgovornog za lažnu prijavu, te da se sigurno radi o "balavcu".

http://www.youtube.com/watch?v=yZYfGYYCzOY
http://www.youtube.com/watch?v=jPwg4e9uuqk

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja