Najnovije vesti

ZASTRAŠUJUĆE: Pogledajte pet najvećih krokodila na svetu
Foto: Printscreen

Top 5

ZASTRAŠUJUĆE: Pogledajte pet najvećih krokodila na svetu

Ludi svet
Postoji ih nekoliko vrsta, a žive u rekama i jezerima, ali i u moru

Prosečna dužina, naprimer, nilskog krokodila je je oko četiri metra. Ali, kao i kod svake vrste, postoje kapitalci koji se izdvajaju svojom veličinom.

U nastavku vam donosimo TOP 5 najvećih ikad ulovljenih krokodila na svetu.1. Gustave, nilski krokodil koji je decenijama terorisao vode jezera Tanganyika u Burundiju. Stvarna dužina mu nije poznata, ali eksperti procenjuju da je Gustav dug oko 5,2 metara.2. Ovaj bezimeni čudovisni krokodil je bio centar brojnih prevara (uključujući navodnu pojavu nakon uragana Katrine). Činjenica je da je ovaj agresivni nilski krokodil ubijen u sigurnosnoj operaciji u blizini Pointe Noirea, u Kongu, 2003. godine. Procenjena dužina mu je 5.4 metra.

3. Australijski slanovodni div, zvani Cassius, je trenutno najveći krokodil koji se drži u zatočeništvu. On živi u Marinelandu Melanesia, dug je 5.48 metara i veruje se da ima 110 godina.

4. Brutus, masivni slanovodni krokodil sa tri uda. Veruje se da je izgubio desnu prednju nogu u borbi sa ajkulom. Pretpostavlja se da je Brutus 5.6 metara dug i da ima oko 1.000 kg.

5. Ovo izuzetno stvorenje nazvano je Lolong u čast filipinskog lovca na krokodile koji je vodio potragu za njim. Veruje se da je ovo najveći krokodil ikada ulovljen.Lolong se nalazi u Ginisovoj knjizi rekorda sa dužinom od 6.17 metara. Ovaj gigantski krokodil je kriv za smrt velikog broja stanovnika. Bio je zvezda ekoturističkog parka dok nije umro od - srčanog udara 10. februara 2013. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=7IYMK22QCMA
http://www.youtube.com/watch?v=hdWugHfNTik

(bportal.ba)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...