ŽENA OPSEDNUTA PONIJIMA: Potrošila sam 20.000 funti na igračke jer mi pružaju zadovoljstvo!
Foto: Dejli Mejl

Aspergenov sindrom

ŽENA OPSEDNUTA PONIJIMA: Potrošila sam 20.000 funti na igračke jer mi pružaju zadovoljstvo!

Ludi svet -
Moje ponije nije briga kako izgledam ili šta imam na sebi, oni me ne osuđuju, kaže Ilejn

Ilejn Moris (40) iz Škotske već godinama je opsednuta igračkama "Moj mali poni" i do sada je potrošila oko 20.000 funti na svoju kolekciju. Ona je počela da skuplja ove igračke još kao mala, a posle nekoliko godina pauze rešila je da se ponovo posveti tome.

Ilejn pati od Aspergejnovog sindroma, što znači da ima poteškoća u socijalnoj interakciji. Međutim, baš zato ona obožava ove ponije, jer je opuštaju i ne osuđuju.

"Volim svoje ponije. Imam budžet od oko 200 funti mesečno koji iskoristim na kupovinu ovih igračaka. Češljanje njihove kose na mene ima terapeutsko dejstvo, kao da mazim mačku. Moje ponije nije briga kako izgledam ili šta imam na sebi, oni me ne osuđuju. Mnogo ljudi misle da je čudno što ih sakupljam i misle da bi trebalo da ih poklonim deci, ali ako meni pružaju zadovoljstvo, zašto bih ih davala drugima", rekla je Ilejn, a prenosi Dejli mejl.

Njeni prvi poniji su se zvali Baterskoč i Blosom, a dobila ih je za Božić kada je imala šest godina. Iako se igrala i sa Barbikama, Ilejn je ipak najviše volela igračke "Moj mali poni". Njena kolekcija je sadržala oko 100 ponija, ali ih je sve izgubila krajem devedesetih.

"Bila sam u teškoj finansijskoj situaciju i morala sam da prodam mnogo stvari, uključujući i kolekciju ponija. Posle 15 godina, rešila sam ponovo da napravim svoju kolekciju. Toliko sam se izgubila na internet sajtovima, da sam imala 1.500 funti duga. Sve sam ih isplatila, ali sada se ograničavam na 200 funti mesečno", rekla je Ilejn.

Ilejn živi sama i trenutno nema posao. Trenutno ima na hiljade ponija koji se nalaze na policama u njenoj spavaćoj sobi. Ovaj hobi je prerastao u opsesiju, ali kako kaže, zbog toga je upoznala brojne ljude koji takođe vole male ponije.

"Često se dopisujem sa ljudima na internetu. To je divno jer imamo zajednička interesovanja. Kada mi neko dođe u kuću, uvek mora da pogleda moju kolekciju igračaka. Neki smatraju da sam čudak i da bi trebalo da ih poklonim deci, ali ja volim moje ponije i niko mi ih ne može oduzeti", odlučna je Ilejn.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track