KRAJ TIGAR-SELFIJA: U Njujorku zabranjeni direktni kontakti sa divljim mačkama
Foto: PR

Na distanci

KRAJ TIGAR-SELFIJA: U Njujorku zabranjeni direktni kontakti sa divljim mačkama

Ludi svet -
Guverner američke savezne države Njujork Endrju Kuomo potpisao je ove nedelje zakon koji zabranjuje direktan kontakt između pripadnika javnosti i velikih mačaka iz cirkusa ili na vašarima

OLBANI - U Njujorku će od sada biti zabranjeno fotografisanje sa velikim, divljim mačkama, poput tigra ili lava, što je praksa koja je postala veoma popularna na sajtovima za poznanstva, a koju borci za zaštitu životinja smatraju opasnom i po ljude i po životinje.

Guverner američke savezne države Njujork Endrju Kuomo potpisao je ove nedelje zakon koji zabranjuje direktan kontakt između pripadnika javnosti i velikih mačaka iz cirkusa ili na vašarima, a njihovi vlasnici biće novčano kažnjeni ukoliko budu taj kontakt dozvoljavali. Takozvani "tigar-selfiji" postali su veoma popularni kao profil fotografije na sajtovima za poznanstva, gde se, uglavnom mladi ljudi, fotografišu sa tim opasnim predatorima.

Zaštitnici životinja smatraju da je takvo ponašanje opasno ne samo po ljude, već i ohrabruje na ugrožavanje ili loš tretman životinja, koje često kao mladunci bivaju oduzimane od majki, loše negovane i potom, kada odrastu, odbačene. "Oni razmnožavaju tigrove, mladunce koriste za slikanje, i potom, kada više ne mogu da ih koriste, daju ih na dalje parenje...

Oduzimanje mladunca od majke je strašno i za mladunca i za majku. Nije lako ni brinuti o mladuncima na odgovarajući način. Mleko za tigrove se ne prodaje u prodavnicama za kućne ljubimce", rekla je Kerol Baskin, osnivačica Udruženja za spasavanje velikih mačaka sa Floride, u kojem je zbrinuto više od 100 mačaka. Slični zakoni već se primenjuju u Misisipiju, Arizoni i Kanzasu, gde je jednu 17-godišnju devojku ubio tigar sa kojim je pozirala za fotografiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track