POSLEDNJE UTOČIŠTE: Neguje i voli 175 maca koje umiru od leukemije
Foto: AP

Azil za odbačene

POSLEDNJE UTOČIŠTE: Neguje i voli 175 maca koje umiru od leukemije

Ludi svet -
Peruanka Marija Torero svakoj mački da ime, ali joj isplete i džemperić
1 / 7 Foto: AP

LIMA - Peruanka Marija Torero (45) vodi azil u kojem 175 maca obolelih od smrtonosnog virusa mačije leukemije provodi svoje poslednje dane.

Životinje su okružene ljubavlju i pažnjom, ali i svime ostalim što im je potrebno da skončaju sa što manje patnje i boli. Pored Marije, brigu o njima vode i njeno troje dece od kojih je sin Fabijan (na slici), čini se, najposvećeniji.Marija je sve podredila mačkama - njen stan na dva sprata sa svih osam prostorija posvećen je mačkama. Iako se specifičan miris mačjeg urina prostire svud unaokolo, komšije se zasad, kako kaže, još ne žale.

Mariji ne smeta. Ona o svojim četvoronožnim gostima brine punim srcem. Mesečno to je košta skoro 2.000 dolara, a veći deo novca dobija zahvaljujući donacijama. Osim što ih leči i čisti od parazita, ona im s ogromnom ljubavlju plete i džemperiće za koje kaže da odražavaju ličnost svake od maca.

Felini, Pepa, Doli, Misterio svaka od njih ima svoje ime, ali i svoju ličnost. "Ja sam njihova medicinska sestra. Dužnost mi je da brinem o mačkama o kojima niko drugi neće. Ljudi ne usvajaju odrasle mačke, pogotovo ne one koje su smrtno obolele", kaže Marija, koja im ljubavlju i toplinom ispunjava poslednje dane.

Mačja leukemija je smrtonosno virusno oboljenje koje se prenosi putem zajediničkih posuda za jelo i toalet.

(EPK/Daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track