PLANETA JE ZASTALA: Naučnici otkrili najdosadniji dan u istoriji, znate li koji?
Foto: You Tube

Istraživanje urodilo plodom

PLANETA JE ZASTALA: Naučnici otkrili najdosadniji dan u istoriji, znate li koji?

Ludi svet -
Pretraživao je milione događaja od sukoba, ratova, rođenja poznatih osoba ili smrti, pa čak i osnivanja preduzeća ili objavljivanja publikacija ali ništa nije pronašao...

Naučnici su kreirali softver zahvaljujući kojem su analizirali 300 miliona istorijskih činjenica otkrivajući tako koji dan je bio najdosadniji, odnosno kada se u svetu nije dešavala baš ništa.

A, jako dosadno, kada je svet mirovao, a novinari se mučili da nađu bilo kakav događaj o kojem bi izveštavali - bilo je 11. aprila 1954. godineWilliam Tunstall-Pedoe, stručnjak koji je kreirao program "True Knowledge" kojim pretražuje sve događaje u 20. veku, istakao je da tog 11. aprila ama baš ništa bitno se nije desilo.Pretraživao je milione događaja od sukoba, ratova, rođenja poznatih osoba ili smrti, pa čak i osnivanja preduzeća ili objavljivanja publikacija."Naravno, taj dan je neko rođen, a neko umro, zabeležena je krađa i jedan udes, ali ništa značajno. Niko poznat nije umro, nije bilo posebnih događaja, a jedina osoba koja se rodila i za koju bi se moglo reći da je značajnija jeste turski akademik Abdullah Atalar", kazao je Tunstall-Pedoe.Tako je 12. aprila vest dana u "Daily Mailu" u Engleskoj bila da je lopov kroz prozor ukrao šoljicu vrednu 50 funti, a kraljica na zabavi nosila predivnu haljinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track