(FOTO) MISTERIOZNI MUTANT: Ruski specijalci pronašli ostatke čudovišta?!

Zbunilo naučnike

(FOTO) MISTERIOZNI MUTANT: Ruski specijalci pronašli ostatke čudovišta?!

Ludi svet -
Ostaci neobičnog stvorenja otkriveni su na obali Sahalina, ostrva u najistočnijem delu Rusije, koje se nalazi blizu Japana, a od ruskih specijalnih snaga je zatraženo da ukloni leš i sprovede detaljnu istragu
1 / 3

Neprepoznatljivi kostur, sa dugim telom, oštrim zubima i krznom, nalik na čudovište iz horor filmova, pronađen je na ruskoj obali i fotografisan od strane pripadnika ruskih specijalnih snaga, pre nego što je zatraženo da bude premešten.

Ostaci neobičnog stvorenja otkriveni su na obali Sahalina, ostrva u najistočnijem delu Rusije, koje se nalazi blizu Japana, a od ruskih specijalnih snaga je zatraženo da ukloni leš i sprovede detaljnu istragu o poreklu nepoznatog kostura.

Odmah su se javile podeljene teorije: da bi ovi ostaci mogli da pripadaju praistorijskom stvorenju, kao i da je najverovatnije u pitanju veliki beluga kit.

Ali prvobitni testovi kostiju i zuba su pokazali da nije u pitanju riba, dok je izgled skeleta isključivao mogućnost krokodila i aligatora. Nađeni ostaci su pokazivali i da je ovo neobično stvorenje, dugo šest metara, bilo prekriveno kožom sa krznom i kosom.

Ipak, nakon što su morski stručnjaci pogledali slike lobanje skeleta, ubrzo su ustanovili da je to definitivno beluga kit.

Oni su objavili i slike lobanje kita da bi pokazali sličnosti dva skeleta i tako otklonili svaku sumnju.

Prošle godine ostaci stvorenja sličnog izgleda, sa četiri metra dugim telom i rogovima, isplivalo u Vilarikosu u Španiji. Međutim zbog nivoa raspadnutosti leša, poreklo stvorenja je ostalo nepoznato.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track