(VIDEO) NAJBIZARNIJA PLJAČKA IKAD: Hipnotisao trgovca i sve mu odneo

Magija i veština

(VIDEO) NAJBIZARNIJA PLJAČKA IKAD: Hipnotisao trgovca i sve mu odneo

Ludi svet -
Muškarac je gestikulira prodavcu da mu je žena trudna i da joj je potrebna voda. Ubrzo zatim prodavac pada u nekakvu vrstu transa i ne seća se da mu je odneo sav novac iz đepa

U jednoj od bizarnijih pljački koje su kamere ikada snimile, lopov, za koga se veruje da je iz istočne Evrope, opljačkao je trgovca tako što ga je hipnotisao.Bizarna pljačka se dogodila 11. septembra u jednoj od prodavnica u severnom Londonu. Na snimku se vidi kako nepoznati muškarac gestikulira prodavcu da mu je žena trudna i da joj je potrebna voda. Ubrzo zatim prodavac pada u nekakvu vrstu transa. Trgovac Aftab Hajder je malo kasnije došao svesti i shvatio da mu je lopov preturao po džepovima i odneo sav novac.

Ovo nije prvi slučaj da se hipnoza koristi u svrhu pljačke. Prijavljeni su slučajevi u Nigeriji, Indiji i Italiji, ali je ovo jedni koji je snimljen kamerom.

"Ja sam toliko uznemiren, da mi je zaista teško da govorim o tome, ali želim da učestvujem u istrazi i pomognem da se ovo ne ponovi u nekoj drugoj prodavnici. On je rekao da mu je supruga u nevolji i da joj treba pomoć. Dodirivao je moj stomak gestikulirajući da mu je žena trudna. Verovatno je to neki stari trik profesionalaca. U tom trenutku sam razmišljao šta da mu dam. Da li vodu ili neki sok? Zatim sam pomislio “zašto me dodiruje po stomaku?“, ali tada je već bilo prekasno", ispričao je nesrećni trgovac.

Hipnoterapeut Trevor Hoskison je objasnio da je ovo veoma realan scenario ukoliko lopov ima prirodan talenat za hipnozu. "Iskusni lopovi bi u ovom slučaju, pre nego što krenu u akciju, nekoliko puta posetili prodavnicu i procenili da li je prodavac podložan hipnozi", rekao je Hoskison.

Međutim, drugi hipnoterapeut Džek Rejmond je bio skeptičan u vezi sa ovim slučajem. On tvrdi da je lopov savladao mnogo jednostavniju tehniku.

"Na snimku se vidi da je trgovcu skrenuo pažnju dodirivajući njegov stomak, tako da on nije ni primetio da je lopov zavukao ruke u njegove džepove. Jasno je da se ovde radi o poremećenoj pažnji. Ljudi su u ovoj vrsti transa svakodnevno: kada gledamo televiziju, čitamo knjigu, kad se probudimo... ", objasnio je Rejmond.

http://www.youtube.com/watch?v=EPIu_EPIeYU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track