BRUTALNI PREMA ŽIVOTINJAMA Pse farbali da liče na pande i prikazivali ih u cirkusu!
Foto: Profimedia

Maltretiranje

BRUTALNI PREMA ŽIVOTINJAMA Pse farbali da liče na pande i prikazivali ih u cirkusu!

Ludi svet -
Posle policijske racije, objavljeno je da su psi u dobrom stanu, da su zdravi, ali da imaju poprilično suzne oči, najverovatnije od konstantne izloženosti blicevima

U jednom cirkusu u Italiji, u blizini grada Breša, pronađeni su psi rase čau čau koje su vlasnici ofarbali tako da izgledaju kao pande. Ove bele pse doveli su iz Mađarske, a cirkus je naplaćivao poziranje pored njih.

Posle policijske racije, objavljeno je da su psi u dobrom stanu, da su zdravi, ali da imaju poprilično suzne oči, najverovatnije od konstantne izloženosti blicevima.

Fofo AP
Fofo AP

Cirkus je negirao optužbe i izjavili su da je bilo očigledno da su u pitanju psi, a ne pande, kao i da životinje nisu maltretirane. Pošto je utvrđeno da je cirkus legalni vlasnik pasa, oni su im vraćeni, ali im je zabranjeno da ih iskorišćavaju na performansima.

Hsin Čen, vlasnik pet šopa iz Sečuana, rekao je da je on započeo pomamu za čaučau pandama. - Pre deset godina, prirodni instinkt kod Kineza bio je da pojedu psa. Sada smo kao zapadnjaci i želimo da ih gajimo kao kućne ljubimce - izjavio je Čen.

Foto Tviter
Foto Tviter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track