(FOTO) Ova luksuzna prodavnica krije jezivu tajnu u podrumu!
Foto: Scoutingny

Misteriozno ubistvo

(FOTO) Ova luksuzna prodavnica krije jezivu tajnu u podrumu!

Ludi svet -
Elmorova je napustila pansion da bi se sastala sa svojim ljubavnikom Levijem Viksom, sa kojim je te noći planirala da pobegne, ali se ona nije pojavila, a 11 dana kasnije pronađeno je njeno telo sa tragovima davljenja

NJUJORK - Istorija zločina u Njujorku seže sve do 18 veka, kada se dogodilo jedno od najpoznatijih nerešenih ubistava u ovom gradu, slučaj Đulielme Elmor Sands.

Elmorova je napustila svoju sobu u pansionu u Grinič stritu 22. decembra 1799. da bi se sastala sa svojim ljubavnikom Levijem Viksom, a te noći su planirali da pobegnu.

Međutim, ona se nije pojavila, a 11 dana kasnije, njeno telo sa tragovima davljenja nađeno je u bunaru u kraju Lispenards Medou, današnjem Spring stritu, u Sohou. Na tom mestu je luksuzna prodavnica odeće.U podrumu se i danas nalaze ostaci bunara u kome je pre mnogo godina nađeno telo Đulielme Elmor Sands. Nalazi se na donjem nivou, na odeljenju za muškarce, odmah iza lutaka.

Posle njene smrti, osumnjičen je njen voljeni Levi Viks. Pričalo se da je Đulielma zatrudnela i da ju je on zbog toga ubio. Viks je uhapšen, ali je posle suđenja oslobođen krivice. Uprkos tome, mediji su spekulisali da je kriv, pa je, nakon što je oslobođen, strahujući za vlastiti život, napustio grad.

Đulielmina porodica, koja je takođe sumnjala na Viksa, otišla je čak toliko daleko da je izložila telo svoje mrtve ćerke ispred pansiona u kome je nekada stanovala kako bi pobudila sumnje u javnosti. Zločin nikada nije rešen.

Ostaci bunara su bili potpuno zaboravljeni sve do 1980. godine, kada ga je tadašnji vlasnik zgrade prilikom renoviranja slučajno otkrio. Pre nego što se u zgradu uselila modna kuća, u njoj se nalazio restoran, čiji je osoblje pričalo o neobičnim iskustvima u blizini ostataka bunara.

(Foto: scoutingny.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track