TOP LISTA 10 NAJSMEŠNIJIH ZLOČINA NA SVETU: Ovo su najgluplji kriminalci svih vremena!
Foto: Foro Profimedia

Nije razbojništvo za svakoga

TOP LISTA 10 NAJSMEŠNIJIH ZLOČINA NA SVETU: Ovo su najgluplji kriminalci svih vremena!

Ludi svet -
Trenutak nepromišljenosti može da dovede do neočekivanih situacija, ali ovi prestupi su neverovatni

10. Ovaj pljačkaš odlučio je da opljačka prodavnicu vatrenog oružja. Zvuči rizično, ali je potpuno bizarno pošto je pljačkaš pokušao da preuzme novac od kasira preteći mu bejzbol palicom. Naravno, menadžer mu je zapretio pištoljem i držao ga na mestu dok policija nije stigla.

Ilustracija
Ilustracija

9. Lopov je uhvaćen u Ajovi, kada je pokušao da opljačka kuću devedesttrogodišnje Rut Bredšo. Čim ga je starica videla, shvatila je da ne može fizički da ga nadjača, pa je odlučila da ga "uhvati na foru".Starica je odglumila da je prepoznala prijatelja svoga sina. Servirala mu je bogat doručak koji je zbunjeni lopov pojeo, a onda mu je predložila da se odmori nakon jela. Zaspao je, a probudila ga je policija.

Ilustracija
Ilustracija

8. Endru Kelet je dvadesettrogodišnjak iz Lidsa, koji je napravio seriju zločina, najčešće u saobraćaju. On je sve svoje zločine snimao i bio je toliko ponosan na svoja dela da je sve javno postavio na internet. Na snimcima se jasno video on u situacijama kada se drogirao i vozio ilegalne trke.

Ilustracija
Ilustracija

7. Dvojica vidno dezorijentisanih pljačkaša upala su u benzinsku stanicu u Kanadi. Zarobili su jedinog zaposlenog i pokrali robu kolicima. Izjurili su iz benzinske stanice i krenuli u nepoznatom pravcu. Posle nekog vremena su se izgubili i odlučili da odu do benzinske stanice da pitaju za pravac. Ispostavilo se da je to ista stanica koju su i opljačkali, a zaposleni se u međuvremenu oslobodio.

Ilustracija
Ilustracija

6. Dvadesettrogodišnji diler droge je na graničnom prelazu upitao nemačku graničnu kontrolu da li je stara poternica za njim i dalje važeća. Kontrola je proverila i ispostavilo se da je poternica međunarodna i uhapšen je na licu mesta. Trenutno služi kaznu od godinu dana i tri meseca.5. Falsifikator u Velikoj Britaniji pokušao je da falsifikuje osiguranje za svoj automobil. Sve je bilo u redu dok zaposleni nisu primetili da je datum polise koji je uneo istekao 2009. godine, a inspekcija je reagovala.

Ilustracija
Ilustracija

4. Stalni kupac jedne muzičke prodavnice iskoristio je priliku kada je kasir bio zauzet i pokrao sve novčanice od 10 i 20 dolara, a zatim pobegao iz radnje. Reagovao je u brzini i verovatno zato zaboravio činjenicu da je cela radnja pokrivena video nadzorom. Ono što je još ineresantnije, je disk koji je rezervisao sa svim svojim podacima 5 minuta ranije.

Ilustracija
Ilustracija

3. 2012. godine čovek u Luizijani je pokušao da ukrade automobil. Video je da automobil stoji na ulici, uleteo je u njega i krenuo da vozi. Ono što nije primetio je da su na zadnjim sedištima sedela dva detektiva, a da je automobil bio policijski. Pokušao je da pobegne, ali je ubrzo uhvaćen.2. Džon Kompareto, policajac u penziji, izlazio je iz toaleta u Pensilvaniji kada ga je devetnaestogodišnji lopov presreo i zapretio mu je pištoljem. On mu je predao sav svoj novac i mobilne telefone, ali nije znao da on tu povodom skupa 300 policajaca koji je u blizini. Mladi lopov probao je da pobegne taksijem, ali do njega nije ni stigao.

Ilustracija
Ilustracija

1. Tridesetogodišnjak je poslao pismo auto-kući u Štutgartu i zahtevao da mu se isplati 100.000 evra. Pretio je ozbiljnim posledicama ako mu ne daju novac koji je tražio. Kompanija kojoj je pismo stiglo je prvo mislilo da se radi o lošoj šali pošto je u pismu jasno nazačen račun u banci i broj telefona. Ispostavilo se da je čovek potpuno ozbiljan i uhapsili su ga ubrzo.(N. Đorđević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track