(VIDEO) TINEJDŽERKA (15) BIZNISMEN: Mučila se sa školom, a sada zarađuje 500.000 dolara godišnje!
Foto: Printskrin

Ima nos za posao

(VIDEO) TINEJDŽERKA (15) BIZNISMEN: Mučila se sa školom, a sada zarađuje 500.000 dolara godišnje!

Ludi svet -
Nakon što sam izgradila sopstveni posao, shvatila sam da biti nadaren za učenje nije isto kao i imati nos za posao, rekla je Noa Mintz

Noa Mintz je 15-godišnjakinja koja zarađuje više od većine svih prosečnih građana.

Prvi utisak o njoj govori kao o prosečnoj tinejdžerki koja nosi fiksnu protezu, ali zapravo ona je vlasnica agencije za čuvanje dece koju je osnovala u avgustu 2012. godine. Prošlo leto zaposlila je direktorku koja joj vodi agenciju dok ona sama pohađa nastavu.

Agencija unajmljuje prostor u zgradi na Menhetnu u Njujorku. Noi je pomogao otac koji vodi privatno deoničarsko društvo i koje je ujedno i registrovani vlasnik agencije. Pozajmio joj je kapital, ali očekuje povrat investicije kao i u bilo kojem drugom ulaganju.

Čak ni ideju Noa nije izmislila sama. Njena majka rekla je njihovoj porodici, u kojoj je osim Noe još i troje braće i sestara, da im pronađe bolju dadilju za njihovu porodicu. Kad je u tome uspela, počela je da pomaže majčinim prijateljicama da pronađu pouzdane bejbisiterke.

"Zabavljalo me da upoznajem porodice i da tražim dadilje s kojima će se dobro slagati", rekla je Noa koja je u to vreme pohađala 7. razred osnovne škole.

"Nisam očekivala uspeh, ali sam odlučila da pokušam", rekla je Noa koja živi na Aper Vest Sajdu sa svojim roditeljima i troje braće i sestara.

Prošle godine se posao utrostručio pa je od tadašnjih 50 klijenata broj porastao na 190. Najpre je naplaćivala uslugu 100 do 200 dolara."Nisam naplaćivala dovoljno, čak su mi i sami klijenti rekli da bi trebalo da naplaćujem znatno više", rekla je Noa jer svi traže dadilje na duži rok. Danas naplaćuje 15 odsto od godišnje plate svake bejbisiterke. Početna plata u Njujorku je 50.000 dolara godišnje.

Noa već sada zarađuje oko 500.000 dolara godišnje, ali na tome ne planira da stane. "Nisam odlikašica i definitivno sam se mučila sa školom, ali nakon što sam izgradila sopstveni posao, shvatila sam da biti nadaren za učenje nije isto kao i imati nos za posao. Iskoristila sam priliku da mi posao pomogne da dobijem više samopouzdanja u školi", rekla je Noa.

http://www.youtube.com/watch?v=LLTE3sLFWaE

(Večernji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track