KAKAV BRAK U VRANJE: Mirko uzeo Zlatičino prezime, a ona njegovo!
Foto: Pt Fb

Oni su moderni

KAKAV BRAK U VRANJE: Mirko uzeo Zlatičino prezime, a ona njegovo!

Ludi svet -
Meni je to zanimljivo i lepo, ako je ona mogla da uzme moje prezime, što ne bih i ja njeno. Jedino nas je matičarka razumela, mada je rekla da smo jedinstveni u Vranju, a možda i šire, otkrio je Marko

Zlatica Ljubisavljević Todorović (23) i Mirko Ljubisavljević Todorović (28) jedini su supružnici u Vranju, a možda i u Srbiji, sa po dva prezimena.

Zlatica je svom prezimenu Ljubisavljević dodala Mirkovo Todorović, a on je uradio isto, svom prezimenu na venčanju dodao je Zlatičino Todorović.

"Uradili smo to jer smo jednostavno ravnopravni i beba nam je Ljubisavljević Todorović. Da damo primer drugima, jer je u Srbiji to nekako bauk. Supružnici bi trebalo da imaju poštovanja jedan prema drugome i da budu ravnopravni u braku", rekla je Zlatica.

"Meni je to zanimljivo i lepo, ako je ona mogla da uzme moje prezime, što ne bih i ja njeno", priča Mirko.Mnogi su, kaže Mirko, bili zbunjeni što je on svom prezimenu dodao ženino.

"Jedino nas je matičarka razumela mada je rekla da smo jedinstveni u ovoj odluci u Vranju, a možda i šire", otkrio je on.

Njih dvoje su građanski brak sklopili 2013, a naredne godine planiraju da se venčaju i u crkvi.I nisu samo dvojna prezimena specifičnost ovog mladog bračnog para - njihova dvoipomesečna ćerka zove se Matrona po ruskoj svetiteljki Matroni Moskovskoj.

Ovaj mladi par nema pravo na hraniteljski dodatak jer je Zlatica nasledila njive od svoje majke.

Oko bebe im pomaže i Zlatičin brat, Zlatko (19) koji je srednjoškolac i živi u hraniteljskoj porodici.

"Koliko puta ih zateknem da nisu ništa jeli, frižider je prazan, muče se dosta. Zbog neredovne ishrane i nervoze sestra je izgubila mleko i zato je prestala da doji bebu", priča Zlatko.

Zlatica i Mirko se poznaju punih deset godina, pre braka kako kažu bili su dobri drugovi, a onda se iz drugarstva rodila ljubav.

(Radio OK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track