(VIDEO) ONA IMA 100 GODINA I PLEŠE BOLJE OD VAS: Bakica je najbolji svetski koreograf
Foto: Jutjub

Svaka čast

(VIDEO) ONA IMA 100 GODINA I PLEŠE BOLJE OD VAS: Bakica je najbolji svetski koreograf

Ludi svet -
Ajlin Kramer, koja ima telo gipko kao da je mlada, ruši stereotipe o tome da plesačice treba da se penzionišu sa svojih 30 ili 40 godina i da je starenje sramota

"Sve se dešava u stotoj, sve se menja", rekla je Ajlin Kramer, očaravajuća plesačica i koreograf koja je privukla pažnju medija jer je ušla u godine sa tri cifre, a svoje godine opisuje kao magične.

Kramerova je rođena 1914. godine u predgrađu Sidneja, odrasla je uz muziku i nadala se da će postati operska pevačica, sve dok nije videla nastup bečke grupe modernog plesa, oni su joj zarobili srce. Nije prošlo mnogo vremena, a Kramerova je zaigrala upravo u ovoj trupi. Sa 22 godine Ajlin je sebe smatrala cvetom koji kasno cveta kada je ušla u svet plesa. Sada, ona je vrlo verovatno jedna od najstarijih koreografa na svetu. Život je provela po raznim državama i gradovima uključujući Njujork, Indiju, Pariz, London. Prošle godine kada je napunila 99 godina, vratila se u Sidnej.

- Ona je tako divan i kreativni duh, a njeno telo je gipko kao da je mlada, a ne kao da ima 100 godina, rekla je plesačica Anja Maki i dodala da ideja kako plesačice treba da se penzinišu sa svojih 30 ili 40 godina, zbog Ajlin pada u vodu.

Iz očiglednih razloga, Kramerova je i zvanično nova heroina, kako zbog svog stvaralaštva i talenta, a da ne pominjemo da ona ruši stereotipe o tome kako je starenje sramota. Ako želite i vi da ćivite srećnim i dugim životom poput Ajlin probajte jedan njen jednostavan savet:

- Pokušajte da se bavite kreativnim stvarima, jer samo tako ćete raditi nešto novo svakog dana.

Pogledajte video snimke Kramerove kako veličanstveno pleše.

http://www.youtube.com/watch?v=IV967YtnZWk
http://www.youtube.com/watch?v=kJug8Zwkam4
http://www.youtube.com/watch?v=MlDOlVt-bRs
http://www.youtube.com/watch?v=Xz4R6Rzf1KU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track