ARAPI NAPRAVILI KESICU ČAJA OD 250 KG: Stotinu hiljada šolja crnog napitka mogu da naprave od nje!
Foto: Profimedija

GINIS

ARAPI NAPRAVILI KESICU ČAJA OD 250 KG: Stotinu hiljada šolja crnog napitka mogu da naprave od nje!

Ludi svet -
Kompanija Ahmed Mohamed Saleh Baeshen & Co. je uspela da obori prijašnji svetski rekord napravivši kesicu čaja tešku preko 250 kilograma, visine četiri metra i širine od tri metra

Jedna kompanija za proizvodnju čaja iz Saudijske Arabije je uspela da se upiše u Ginisevu knjigu rekorda napravivši najveću kesicu čaja na svetu!

Kompanija Ahmed Mohamed Saleh Baeshen & Co. je uspela da obori prijašnji svetski rekord napravivši kesicu čaja tešku preko 250 kilograma, visine četiri metra i širine od tri metra. Iz ove vrećice se može napraviti neverovatnih stotinu hiljada šolja crnog čaja!

Ceremonija je održana u Red Sea Mallu u Džedi, a održana je uporedo s predstavljanjem noviteta ove kompanije, vrećica čaja koje sadrže cjelovite listove čaja što je novitet na svetskom tržištu. Ahmed Mohamed Saleh Baeshen & Co su inače vlasnici čuvenog brenda čaja "Rabea", posvećenog ekskluzivnim varijantama crnog i zelenog čaja.

"Veoma smo srećni i ponosni, kao i svi naši zaposleni, što smo imali priliku da predstavimo javnosti naše vrećice s cjelim listovima čaja, te ulaskom u historiju s obaranjem svjetskog rekorda. To će se sve pozitivno odraziti na komercijalni i industrijski sektor u Saudijskoj Arabiji", izjavio je Halid Baeshen, predsednik upravnog odbora firme AMS Baeshen & Co.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track