NEVEROVATNE ČINJENICE: Kako se zove plastični kraj na pertli?
Foto: Profimedia

Proverite svoje znanje

NEVEROVATNE ČINJENICE: Kako se zove plastični kraj na pertli?

Ludi svet -
Da li ste znali da možete da se otrujete nikotinom, da je Pablo Pikaso optužen da je ukrao Mona Lizu, kako se zvanično zove strah od svekrve, od ovih informacija vaš mozak zaista može da eksplodira

Postoje mnoge stvari za koje nismo znali počev od toga kako se zovu, pa do nekih interesantnih podataka o ljudima koje nismo mogli ni da pretpostavimo.

Sledi lista informacija koje će vam potpuno pomutiti mozak!

1. Dolf Landgren, koji je glumio Ivana Draga u Rokiju 4, je diplomirani hemijski inžinjer. Takođe je Šveđanin.

2. Pablo Pikaso je uhapšen, ispitivan i na kraju pušten iz zatvora 1911. godine zbog sumnje da je ukrao čuvenu sliku Mona Lize, koja se pojavila nekoliko meseci kasnije.

3.Možete da se otrujete nikotinom apsorbujući hemikaliju kroz kožu (od mokrog duvanskog lišća). Fenomen je nazvan Zelena duvanska bolest.

4. Čarli Čaplin je jednom prilikom učestvovao u takmičenju imitatora Čarlija Čaplina. Izgubio je.

5. Nojevo oko je iste veličine kao i njegov mozak.

6. Zašto se ne prodaje hrana za mačke sa ukusom miša? To je stvar marketinga: tunjevina, piletina i džigerica su ukusi koje zvuče bolje kupcima.

7. Završetak na pertli (plastični deo) nema svoje ime na srpskom jeziku, na engleskom se kaže aglet, a mi ga navodno nemamo jer su Sloveni od davnina nosili čizme od krzna i vezivali ih kožom i trakama od tkanine.

8. Hard Rok Kafe franšiza restorana svoje ime je dobila po baru koji se pojavljuje u pozadini albuma Dorsa "Morrison Hotel".

9. Oskarom nagrađivani glumac Kevin Spejsi ima starijeg brata, Rendija, koji zarađuje za život imitirajući Roda Stjuarta.

10. Penterafobija je konstantni strah od svekrve!

11. Brat Al Kaponea je bio policajac

12. Srednje ime Paje Patka je Fauntleroj

13. Prema legendi, Onore de Balzak pio je 50 šolja kafe dnevno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track