Najnovije vesti

ŽENE, ČUVAJTE PARTNERA: Kada ga ujede pauk iz banane, erekcija traje satima!
Foto: Shutterstock

Opasnost

ŽENE, ČUVAJTE PARTNERA: Kada ga ujede pauk iz banane, erekcija traje satima!

Ludi svet
Kada sam videla da se na bananama iz supermarketa nalazi brazilski pauk shvatila sam da smo moja porodica i ja u opasnosti, govori zabrinuta žena

Istraživači na Medicinskom univerzitetu u Georgiji veruju da otrov brazilskog pauka lutalice može dovesti do stvaranja novog leka za erektilnu disfunkciju. Dr. Kenia Nunes kaže da otrov deluje na drugačiji način u odnosu na Viagru.

"Ovo je dobra vest jer znamo da neki pacijenti ne reaguju na konvencionalnu terapiju. Ovo bi mogao biti alternativni tretman za njih", rekla je Nunesova.

Njeno istraživanje, koje je objavljeno u Magazinu seksualne medicine, uključivalo je eksperimente sa miševima koji su imali teške erektilne disfunkcije. Usprkos tome, potrebna su dodatna istraživanja.

Nuspojave mogu uključivati gubitak kontrole nad mišićima, jaku bol, poteškoće sa disanjem i smrt.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

"Toksin je normalizirao erektilnu disfunkciju kod miševa. Otrov brazilskog pauka lutalice je vrlo bogata mešavina nekoliko molekula. Ove molekule se nazivaju toksini. U otrovu se nalaze različiti toksini sa različitim aktivnostima. Kada pauk ugrize čoveka, javljaju se različiti simptomi uključujući i erekciju koja traje četiri sata", objasnila je dr. Nunes.

Amerikanka Marija Lejton (43) pronašla je ovog pauka dok je svojoj šestogodišnjoj ćerki davala bananu.

"Moj muž je kupio banane u marketu. Kada sam uzela jednu bila mi je malo čudna, ali kada sam uzela drugu kako bi dala svojoj ćerki da pojede, videla sam čaure pauka. Odmah sam znala da nešto nije u redu i počela sam da tražim na internetu. Kada sam shvatila da je u pitanju brazilski pauk shvatila sam da smo moja porodica i ja u opasnosti", govori Marija.

Foto: westerndailypress, Maria Layton
Foto: westerndailypress, Maria Layton

"Kada se pauk počeo pomerati i izlaziti iz mreže koju je napravio oko banane, stavila sam ga u zatvorenu kutiju pa u zamrzivač jer sam tako pročitala da treba uraditi kako bi ih ubila", objašnjava Marija čiji je muž ostao u šoku kada mu je supermarket ponudio da refundira kupljenu robu.

"Bio sam šokiran, nisu uspeli da vide potencijalnu opasnost za mene i moju porodicu nego misle da sam zainteresovan za pola kilograma njihovih banana."

http://www.youtube.com/watch?v=i5XO7uyTZTQ

(Dailymail)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...