Ovo objašnjenje veroučiteljke kako se prave deca će vaš šokirati!
Foto: Profimedia

Bilingsova metoda začeća

Ovo objašnjenje veroučiteljke kako se prave deca će vaš šokirati!

Ludi svet -
Mozak žene prepozna kad je vreme za začeće i signale šalje jajnicima, koji se počinju buditi stvarajući sluz. Žena tu sluz može i osetiti i videti i, a u toj tečnosti spermatozoidi ostaju do pet dana i čekaju ovulaciju

Mozak žene prepozna kad je vreme za začeće i signale šalje jajnicima koji počinju da se budite, stvarajući sluz. Žena tu sluz može i da oseti - ovo je samo deo predavanja jedne profesorke veronauke iz Hrvatske.

Katolička veroučiteljka iz Vodica Marija Fridrih održala je, u gradskoj biblioteci u Šibeniku, predavanje na temu što lakšeg ostajanja u drugom stanju. Ona se najviše zalaže za Bilingsovu metodu začeća, koja takođe može da se koristi i kao metod za sprečavanje trudnoće.

Radi se o prirodnoj metodi kontracepcije, koja se temelji na posmatranju cervikalne sluzi. Nekoliko dana pre ovulacije sluz postaje obilnija, bistrija i elastična. Nakon ovulacije sluz postaje lepljiva i gušća, a zatim nestaje. Apstinencija se preporučuje od pojave prvih znakova sluzi do četiri dana nakon najobilnije pojave sluzi.

Mnogi se kunu u pouzdanost ove metode, ali mora se priznati da je ova profesorka zaista na smešan način pokušala da dočara njene prednosti svojim slušaocima:

"Mozak žene prepozna kad je vreme za začeće i signale šalje jajnicima, koji se počinju buditi stvarajući sluz. Žena tu sluz može i osetiti i videti i, a u toj tečnosti spermatozoidi ostaju do pet dana i čekaju ovulaciju", rekla je Fridrihova, majka troje dece nastale, kako je kazala, upravo zahvaljujući Bilingsovoj metodi koja je i u 21. veku iz nekog razloga tabu tema.

"U današnjem svetu kontracepcije, zaboravljamo da slušamo svoje telo, a ono nam može reći puno i o začeću i o Bogu. Bilingsova metoda može da pomogne i da se zatrudni, ali i da se neželjena trudnoća spreči", istakla je ova nastavnica.

Istakla je da se Bilingsovom metodom može i poboljšati seks u braku jer, kako kaže, ne vodite li ljubav tokom ovulacije, nakon što ona prođe, vaša želja za seksom biće samo jača.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja