(VIDEO) HEROJ DANA: Policajac pomogao ženi da dovrši trku života
Foto: Printskrin

Nije prva, ali je pobednica

(VIDEO) HEROJ DANA: Policajac pomogao ženi da dovrši trku života

Ludi svet -
Posle nekoliko meseci vežbanja,Ejža Ford se pojavila na startu trke lakša 11 kilograma, uspela je da pretrči sama 6 milja, ali na 7-oj milji imala je problem sa disanjem

Ejža Ford završila je trku na poslednjem mestu, ali za nju to je bila najveća pobeda.

Nakon borbe sa kilogramima Fordova je rešila da trku koja se održala u Luizvilu završi bez obzira na sve. Njen gubitak kilograma počeo je nakon što joj je muž izgubio nogu zbog dijabetesa, zabrinuta šta će biti sa njenom decom ako se i njeno zdrvalje pogorša zbog gojaznosti, Ejža je preduzela drastične mere.

Posle nekoliko meseci vežbanja, Fordova se pojavila na startu trke lakša 11 kilograma, uspela je da pretrči sama 6 milja, ali na 7-oj milji imala je problem sa disanjem. U tom trenutku auto je stao pored nje.- Nisam hteo da joj dozvolim da stane, izašao sam iz auta, a ona me je zgrabila za ruku, ispričao je policajac Obri Gregori.

- Pitao me je da li želim da stanem, ali ja sam rekla "Ne", imam još dve milje, rekla je Fordova.Policajac se pridružio i ruku pod ruku sa Ejžom i njenim sinom prošetao je do cilja. ovaj trio je završio poslednje 2 milje zajedno. Dok su pravili poslednje korake, publika je navijala i aplaudirala.

- Srce je počelo jako da mi udara i sav sam se naježio, rekao je policajac Odri i dodao:- Kada sam je video kako prilazi cilju i čuo ljude kako vrište, pustio sam joj ruku tačno pred finiš kako bi sa podignutim rikama sama prošla kroz završnicu. Ne mogu ni da vam opišem kako sam se osećao u tom trenutku.

Ovaj jednostavan čin podrške i ljubaznosti policajca je ponajviše dirnuo Fordovu, ona je na društvenim mrežama posvetila status njemu, ali i svima koji su joj dali podršku na cilju.

- Zabrljala sam jutros i nisam jela. Pluća mi se još uvek oporavljaju od upale. Kada mi se disanje otežalo pojavio se prvo moj sin koji me je uhvatio za ruku i dao mi snage da nastavim, ali kada sam mislila da ne mogu dalje, pojavio se policajac koji me je uzeo za ruku i pomogao mi je da stignem do cilja. Ova trka je za mene bila nešto najbitnije u životu i ovo je moja poruka: Ne morate da budete prvi, sve dok ne odustanete i kada završite trku vi ste pobednik!

(People.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track