PSA PODRŽALA CELA JUGA, A ON IDE NA VEŠTAČENJE: Medi mere koliko jako laje!
Foto: Facebook

Nastavljeno suđenje

PSA PODRŽALA CELA JUGA, A ON IDE NA VEŠTAČENJE: Medi mere koliko jako laje!

Ludi svet -
Posle šest sati ročišta, na kojem se izredalo 11 svedoka, suđenje Medi će se nastaviti julu

Pas Medo, koji je optužen da previše jako laje i tako narušava mir komšijama i zbog toga više od 12 sati provodi zatvoren u mračnoj ostavi, moraće na veštačenje. Sudija Nataša Horvat saslušala je 11 svedoka obe stranke, što komšija, prijatelja, ali i članova porodice vlasnika Mede.

Tužitelji, obitelj Vukotić, smatraju da im je zbog neprekidnog psećeg laveža narušeno zdravlje i tvrde da ne mogu svakodnevne da funkcionišu tokom dana.

PODRŠKA MEDI! Hvala Vam ♥

Posted by Podrška za MEDU on четвртак 29. јануар 2015.

Medini vlasnici pak, porodica Šimunović iz Peroja kod Pule u Hrvatskoj, tvrde da Medo laje jer je isprovociran s njihove strane. Vukotići su u svojim iskazima kazali kako su zbog nemogućnosti rešavanja odnosa sa komšijama pokrenuli sudski postupak. S druge strane, komšije koje su došle na sud u svojstvu svedoka porodice Šimunović tvrde da za Medu nisu znali niti su ikad čuli lavež, sve dok nije počeo sudski postupak.

Suđenje se nastavlja u julu za kada bi sud, prema rečima advokata porodice Šimunović, Ivana Milanovića, putem Instituta trebalo da sprovede veštačenje o visini buke na području obe strane.

Podsetimo, komšije su podigle tužbu i pas više od 4 meseca mora od 20 do 8 sati biti zatvoren kako ne bi lajao. Zbog lajanja pas mora 12 sati mora da bude zatvoren u veću ostavu u kući, u mraku i sam, sve do 8 sati ujutro kad ga njegov gazda ponovno sme pustiti u dvorište.

Na Fejsbuku je pokrenuta i grupa podrške za Medu gde ljubitelji pasa postavljaju fotografije svojih ljubimaca.

24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track