NAJSTARIJA ŽENA NA SVETU: Hoću da mi Barak Obama dođe na rođendan!
Foto: AP, YTPS

Neizmerna želja

NAJSTARIJA ŽENA NA SVETU: Hoću da mi Barak Obama dođe na rođendan!

Ludi svet -
Sa 116 godina, Gertruda Viver je već bila najstarija osoba u Americi. Kada je umro Misao Okava (117) u Japanu, ona je postala i najstarija osoba na svetu, a ima još jednu želju

U gradu Litl Rok u Arkanzasu živi Gertruda Viver koja je trenutno najstarija žena na svetu. Njena želja je da četvrtog jula, kada bude napunila 117 godina, na njenoj rođendanskoj zabavi bude prisutan američki predsednik Barak Obama!Sa 116 godina, Gertruda Viver je već bila najstarija osoba u Americi. Kada je umro stosedamnaestogodišnjak Misao Okava u Japanu, Gertruda je postala i najstarija osoba na svetu!

Gertruda je radila kao kućna pomoćnica u privatnim kućama, a majka je četvoro dece. Preživela je mnogo za svojih 116 godina, ali ima još jedan san koji joj je ostao neostvaren. Ona želi da upozna predsednika, piše Mešebl.Ona je za njega glasala već dva puta, a prošle godine poslali su mu pozivnicu da dođe na rođendan, ali se nije pojavio. Ipak, opet će ga pozvati i ove godine, jer ona ima neizmernu želju da se upozna sa njim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track