Najnovije vesti

(FOTO) NAJEŽIĆETE SE: Ovako će izgledati smak sveta!
Foto: Behance / Evgeny Kazantsev

Najgori scenario

(FOTO) NAJEŽIĆETE SE: Ovako će izgledati smak sveta!

Ludi svet
Ovo je ipak samo digitalna foto manipulacija ruskog dizajnera i umetnika Evgenija Kazanceva. Njegova serija slika "Kataklizma se dešava", prikazuje velike prirodne nepogode i njihov najgori scenario

Santa leda koja nečujno prilazi plaži po sunčanom danu. Masivni roj ptica pada s neba na raskrsnici. Da li bi ovo bile poslednje zastrašujuće vesti o klimatskim promenama?

Ne, ovo je ipak samo digitalna foto manipulacija ruskog dizajnera i umetnika Evgenija Kazanceva. Njegova serija slika "Kataklizma se dešava", napravljena je za jednu osiguravajuću kuću. U seriji slika, umetnik stvara prikaze velikih prirodnih nepogoda koje nam pokazuju, na prvi pogled, čini se najgori scenario. Međutim, ovo su zapravo sasvim moguće situacije.

Ne samo da su ove vrlo neobične pojave moguće, već su se neke od njih zaista i dogodile, uključujući peščane oluje u Barseloni i kanali u Veneciji kako presušuju. Stvarni životni slučajevi nisu bili toliko dramatični kako ovaj umetnik prikazuje, ali poruka je jasna: svašta može da se desi.

Serijal slika napravljen je za osiguranje, sablasne su i zlokobne i upozoravaju ljude da neočekivano zaista može sve da se dogodi, i da treba da budete spremni na sve.

Ovo može da bude fantastičan scenario pravo iz filma, one nose zabrinjavajuću poruku o veoma realnim mogućnostim. Ali nekako, još uvek su prijatne za gledanje, kao čudne razglednice sa neke druge planete.

(Foto: Behance / Evgeny Kazantsev)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...