DEČAK KOJI JE UZBUNIO SVET: Tvrdi da je bio glumac rođen 1903. i da se družio sa Ritom Hejvort
Foto: Jutjub

Naučnici nemaju objašnjenje

DEČAK KOJI JE UZBUNIO SVET: Tvrdi da je bio glumac rođen 1903. i da se družio sa Ritom Hejvort

Ludi svet -
Na fotografiji se nalazio jedan od sporednih glumaca koji u celom filmu nema ni jednu rečenicu. Rajan je pokazivao u njega i govorio: "To sam bio ja!"

2009. godine Rajan je imao tek četiri godine. Njegova majka Sindi sasvim logično pretpostavila je da se radi o bujnoj dečjoj mašti. Njen sin naime počeo je da joj govori kako je u prošlom životu bio ne previše uspešni holivudski glumac. No, umesto da to s vremenom prestane, Rajanova je priča bila sve detaljnija. Dečak je u petoj godini počeo da pati od snažnih noćnih mora u kojima je imao vizije iz prošlog života.

"Jednog dana mi je samo rekao – mama, moram nešto da ti kažem", opisala je Sindi Hamons trenutak u kom joj je sin otkrio svoju tajnu koja ga je vidljivo mučila.

Pričao joj je o putovanjima svetom, o druženju sa glumicom Ritom Hejvort, o tome kako je plesao na Brodveju. Bili su to detalji koje nije mogao da izmisli jer se radilo o događajima i osobama iz prve polovine 20. veka, davno pre nego što se on rodio.Iako je Sindi odgajana kao baptistkinja i nije verovala u reinkarnaciju, detaljnost Rajanove priče podstakla je na istraživanje."Jedna fotografija promenila je sve. Bila je to scena iz filma ‘Night After Night’ koji je snimljen 1932. godine", rekla je Sindi.Na fotografiji se nalazio jedan od sporednih glumaca koji u celom filmu nema ni jednu rečenicu. Rajan je pokazivao u njega i govorio: ‘To sam bio ja!’

Marti Martin, foto Printskrin
Marti Martin, foto Printskrin

Kada je slagalica počela da se popunjava, Sindi je odlučila da potraži pomoć Dr. Džima B. Takera, profesora psihijatrije i neurobihevioralne nauke na Univerzitetu u Virdžiniji. On već godinama proučava slučajeve dece koja tvrde da se sećaju prošlih života. U slučajevima Kamerona Makaulija, Džejmsa Leiningera i Gusa Tejlora došao je do fascinantnih pronalazaka.

Džim B. Taker je uz pomoć filmskog stručnjaka došao do imena glumca. Bio je to Marti Martin, glumac koji se nikada nije probio među poznata lica Holivuda i koji je umro 1964. godine kao agent.

"Rajanov slučaj iziskuje objašnjenje i ne može se tek tako otpisati. On nam je ispričao mnogo detalja o životu glumca u kom nije mogao nigde da čita jer je bio praktično anonimus, objasnio je Dr. Taker.

http://www.youtube.com/watch?v=iGdqAzdH_ZE

Marti Martin je prvo bio nepoznati statista u mnogo filmova. Na kraju je odustao od te karijere i postao agent (lovac na talente), a zabeležio je i nekoliko plesnih nastupa na Brodveju. Rođen je 1903. godine u Filadelfiji. Rajan je mnogo pričao o svojim sestrama iz prošlog života i zaista – Marti je imao dve sestre koje su odgovarale opisima.

I on i sestre proveli su neko vreme na Brodveju, a jedna od njih kasnije je postala veoma slavna plesačica. Rajan se takođe ‘prisetio’ da je u prošlom životu devojke vozio na obalu okeana i uživao u pogledu na surfere. Pogodio je i da se Marti ženio četiri puta i da se po Los Anđelesu vozio u ‘finom, zelenom’ automobilu. Njegova četvrta i poslednja supruga vozila je crni auto, rekao je dečak.

http://www.youtube.com/watch?v=XbvWmDj6Jxk

Priča o dečaku koji se priseća prošlog života zaintrigirala je i medije. Dečak se tako pojavio u nekoliko emisija, a pre nekoliko dana gostovao je i kod Dr. Oza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track