(VIDEO) NIJE SE DOBRO ZAVRŠILO Slao pisma serijskim ubicama, a ono šta mu se desilo je neverovatno
Foto: Wikipedia

Istinita priča

(VIDEO) NIJE SE DOBRO ZAVRŠILO Slao pisma serijskim ubicama, a ono šta mu se desilo je neverovatno

Ludi svet -
Posle nekoliko pisama, Mos je konačno uspostavio vezu sa Ričardom Ramirezom, Henri Lijem Lukasom, Džefrijem Dahmerom, Čarlsom Mensonom i Džonom Vejnom Gejsijem. U pismima upućenim njima, Mos je preuzeo ulogu učenika, poštovaoca, surogata i potencijalne žrtve

Kada je Džejson Mos bio 18-godišnji brucoš, bio je opsednut uspehom. Mosov cilj bio je da napravi karijeru u FBI. Kao način da ostvari svoj cilj, Mos je postao kreativan.

Za svoju tezu na fakultetu, Mos je počeo da se dopisuje sa 5 najozloglašenijih serijskih ubica koji su bili u zatvoru, uključujući Džona Vejna Gejsija, Čarlsa Mensona i Džefrija Dahmera.

Mos je obrazložio dopisivanje jer je hteo da dobije poverenje serijskih ubica jer bi se na taj način razlikovao od ostalih kandidata za FBI. Sa ovim na umu, Mos je počeo pažljivo da istražuje zatvorene američke serijske ubice. Da bi dobio njihovo poverenje, u svakom pismu Mos se predstavljao kao neko za koga je verovao da će zainteresovati ubice.

Posle nekoliko pisama, Mos je konačno uspostavio vezu sa Ričardom Ramirezom, Henri Lijem Lukasom, Džefrijem Dahmerom, Čarlsom Mensonom i Džonom Vejnom Gejsijem. U pismima upućenim njima, Mos je preuzeo ulogu učenika, poštovaoca, surogata i potencijalne žrtve.

foto: Wikipedia
foto: Wikipedia

Ipak, ubica sa kojim je Mos uspostavio najbolji kontakt i odnos bio je Džon Vejn Gejsi.

foto: Wikipedia
foto: Wikipedia

Gejsi, poznat i kao "Klovn ubica", bio je jedan od najstrašnijih serijskih ubica u američkoj istoriji. Između 1972 i 1978. godine, Gejsi je bio odgovoran za smrt najmanje 33 tinejdžera i mladih muškaraca u Čikagu i okolini.Mos je pisao Gejsiju oredstavljajući se kao potencijalna žrtva: mlad, naivan, nesiguran gej muškarac kojeg je lako izmanipulisati.

Sa Mosove tačke gledišta, on je bio uspešan u manipulisanju Gejsija predstavljajući se kao potencijalna žrtva. Da bi nastavili dopisivanje, Mos je nastavio sa izmišljanjem lika i života u skladu sa jednom od mogućih žrtava.

foto: Jutjub
foto: Jutjub

Gejsi mu je slao pisma sa grafičkim i uznemiravajućim uputstvima za seksualne radnje koje je Mos trebao da izvrši zarada Gejsinog zadovoljstva. Tokom njihove prepiske Mos je dobio preko 100 pisama od ubice, od kojih su neke ručno nacrtane slike.

Nakon nekoliko meseci dopisivanja, Mos i Gejsi su počeli da razgovaraju telefenom svake nedelje ujutru. Njih dvojica često su razgovarali o seksu i Gejsijevim seksualnim fantazijama.

foto: Wikipedia
foto: Wikipedia

Na kraju, Gejsi je tražio od Mosa da ga poseti u zatvoru gde je čekao pogubljenje. Pošto je ubedio svoju majku da će biti bezbedan, Mos je otišao u Ilinois. Stigao je u zatvor i bio je odveden u sobu u kojoj se nalazio Gejsi. Međutim, umesto da stražar nadzire sobu, vrata su bila zaključana, a sigurnosna kamera bila je okrenuta licem prema zidu.

Sam sa Gejsijem u sobi, Mos je primetio da su se stvari promenile. On više nije bio taj koji je manipulisao Gejsijem, već obrnuto.

foto: Jutjub
foto: Jutjub

Sam u toj sobi, Gejsi je počeo psihološki da ga muči i da ga omalovažava. U toku dvodnevne posete, Gejsi je sasvim jasno objasnio da je Mos sada u njegovoj moći i da je mogao da ga ubije u svakom trenutku. Kasnije, Mos je ispričao da je Gejsi želeo da ima seks sa njim tokom te posete. Srećom po Mosa, baš kada je Gejsi postao nestabilan, stražar je pokucao na vrata i izvukao Mosa odatle.

Posle susreta licem u lice sa Gejsijem, Mos je prekinuo vezu sa svojim serijskim ubicama. Nekoliko meseci kasnije, Gejsi je pogubljen smrtonosnom injekcijom 10. maja 1994. godine. Mos je upao u depresiju nakon što je njegov eksperiment sa serijskim ubicama propao.

foto: Printskrin
foto: Printskrin

On je smatrao da iako je fizički oštećen, na mnogo načina je bio Gejsijeva poslednja žrtva. na kraju je sve svoje emocije procesuirao u bestseler knjigu "Poslednja žrtva". Nažalost Mos se nikada nije oporavio od svojih iskustava i izvršio je samoubistvo 6. juna 2006. godine.

Godine 1999. Džejson Mos i njegov odnos sa Džonom Gejsijem predmet je ABC-jeve serije. Oba dela možete da pogledate ispod.

http://www.youtube.com/watch?v=-ild9q0WOm4
http://www.youtube.com/watch?v=EERAq7zcFkI

(Viral Nova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track