Ovi ludi naučnici su zaista postojali: Od oca LSD-a do čoveka koji je napravio psa sa dve glave

Jezivi eksperimenti

Ovi ludi naučnici su zaista postojali: Od oca LSD-a do čoveka koji je napravio psa sa dve glave

Ludi svet -
Iako su možda mnogi od njih hteli da daju svoj doprinos medicini, uglavnom su ostali upamćeni kao potpuni ludaci

Mnogi naučnici zadužili su čovečanstvo. Ipak, bilo je i onih koji su hteli da bizarnim eksperimentima na ljudima i životinjama prevare smrt i da odgovore na mnoga medicinska i životnja pitanja. Baš zbog toga u istoriju su ušli ne zbog svog doprinosa nauci već zbog jezivih istraživanja koje su radili.

Đovani Aldini

Početkom 19. veka, naučnici su ponekad optuživani i linčovani da se bave crnom magijom i veštičarenjem. Aldini nije baš mario za takve optužbe jer je javno pokazivao svoje čudne eksperimente. Tehnikama "elektro-stimulacije" hteo je da oživi leševe. Mrtvaci su se tako tresli, poskakivali i grčili tako da je izgledalo kao da su živi ili da će oživeti.

Sergej Brukhonenko

1930. godine ovaj Rus je konstruisao mašinu za srce i pluća, ali je naprava proučavana na psima. Najozloglašeniji eksperiment bio je reanimacija odsečene pseće glave koja je "preživela" nekoliko minuta nakon razdvajanja od tela zahvaljujući veštačkoj cirkulaciji. Javnost nije verovala da se ovako nešto zaista događalo dok se nije pojavio još jedan ludi naučnik koji je celu stvar odveo korak dalje.

Vladimir Demikov

A to je bio ovaj čovek. On je 1954. napravio psa sa dve glave. Gornji deo tela šteneta nadograđen je na telo odraslog psa. Čak 22 puta je rađena ovakva operacija, ali bi psi živeli svega mesec dana.

Hari Harlou

Čovek poznat i po eksperimentima iz oblasti psihologije se bavio i drugim stvarima. On je majmune držao po dve godine u izolaciji. Sobe u kojima su bili zvale su se jame očaja. Mali majmuni bi bili odvajani od svojih majki i psihološki su mučeni. zbog toga su se ponašali krajnj čudno, uznemireno i poludelo.Vilhelm Rajh

Smatra se jednom od najkontroverznijih ličnosti u istoriji psihijatrije. Tvrdio je da je otkrio kosmičku energiju, deo libida o kome je govorio Frojd. On je ovu energju zvao orgon. Eksperimentisao je sa vremenom na svom aparatu za pravljenje oblaka. Tim aparatom navodno su mogli da se stvaraju kiša i oblaci.

Albert Hofman

Smatra se ocem LSD-a. Baveći se uobičajenim laboratorijskim eksperimentima lisergične kiseline, otkrio je njene psihodelične efekte sasvim slučajno, tako što ju je upio preko vrhova prstiju. Na svoj 100. rođendan ovu drogu je opisao kao lek za dušu.

Sidni Gotlib - Doktor Filgud

Nije bio samo hemičar već i špijun koji je radio za CIA-u. On se bavio manipulacijom uma. Pojedinim ljudima davao bi LSD bez njihovog znanja i pratio njihovo ponašanje.

Hose Delgado

U glave ljudi i životinja bi ugrađivao nekakve predajnike, a pritiskom na dugme bi mogao da kontroliše njihova osećanja.

Tako je jednom stao ispred besnog bika koji je hteo da ga napadne, ali kada je okrenuo prekidač bik je samo mirno stao i nije se pomerao.

(The Richest)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track