NOMAD: Pola godine radi, a drugu polovinu vozi bicikl i živi od 10 dolara dnevno

Čokolada mu je najveći trošak

NOMAD: Pola godine radi, a drugu polovinu vozi bicikl i živi od 10 dolara dnevno

Ludi svet -
Muškarac iz Konektikata smatrao je svoj posao neprirodnim, pa je rešio da provodi što više vremena u prirodi

Benedikt, poznat na Instagramu kao "Ultra romance", rešio je da pojednostavi svoj život i da radi samo šest meseci godišnje, a da ostatak provede vozeći bicikl i živeći od 10 dolara dnevno. Ovaj 35-godišnjak iz Konektikata smatra posao "neprirodnim", pa je rešio da provodi što više vremena u prirodi. Kako kaže, nikada nije imao automobil, niti je živeo na istom mestu duže od šest meseci, a sav novac koji zaradi pakuje u kesice i zakopava u zemlju. Ovako živi već 15 godina.

"Mi imamo već unapred pripremljenu percepciju uspeha u modernom svetu. Za mene, to je delimično filozofija, a delimično okolnosti. Ja sam studirao istoriju i antropologiju i nije me sramota da kažem da ne volim da radim. To mi je jako neprirodno. Volim da pojednostavim stvari, a papirologija i računi nisu za mene. Sve me je to jako stresiralo, pa sam rešio da ih potpuno eliminišem iz života", priča Benedikt

Kako kaže, ima račun u banci samo da bi mogao da kupuje i prodaje delove za bicikl, a čokolada mu je definitivno najveći trošak. Nekada je želeo da postane nastavnik fizičkog ili lični trener, ali je shvatio da ženidba, kupovina kuće i krediti u banci nisu za njega.

"Šest meseci radim kao ribar ili vodič, a prodajem i delove za bicikle. Ostatak provodim u prirodi", rekao je ovaj momak. Benedikt uglavnom putuje sam, a ponekad mu se pridruže prijatelji, a prošle godine je spavao u zatvorenom prostoru ukupno 14 noći. Od hrane jede isključivo priuštivu hranu i hogurt, a neretko se dešava i da nešto voća i povrća ubere usput. Za ovakav nomadski način života Benedikt je dobio podršku roditelja i planira tako da živi i u budućnosti.

(Dejli Mejl/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track