(FOTO) UMESTO MAME: Lenjivac dobio plišanu igračku jer mu fali zagrljaj
Foto: Rojters

Londonski zoo vrt

(FOTO) UMESTO MAME: Lenjivac dobio plišanu igračku jer mu fali zagrljaj

Ludi svet -
Kada su lenjivci mali, oni se obično drže za svoje mame koje ih vode svuda naokolo i doje ih

Edvard Makazoruki je lenjivac star samo sedam nedelja i jedan je od novih stanovnika Londonskog zoo vrta. Njegova mama je rano prestala da ga doji, ali se jedna devojka zaposlena u ovom zoo vrtu setila kako da mu pomogne.

Kada su lenjivci mali, oni se obično drže za svoje mame koje ih vode svuda naokolo i doje ih. Međutim, pošto je Edvardova mama prestala da ga doji, samim tim je i prestala da ga nosi sa sobom, što je vrlo opasno za njega, jer u svakom momentu može da padne sa drveta.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Keli En Keler, devojka koja radi u ovom zoo vrtu, setila se kako da mu pomogne. Ona je uzela jednog plišanog medu i dala Edvardu da se za njega pridržava umesto za mamu.

Foto Rojters
Foto Rojters

"Htela sam da ova beba koristi sve mišiće koje bi koristio da je prikačen za svoju mamu. Zato smo medveda vezali planinarskim kukama, pa u slučaju da Edvard padne, neće se povrediti i moći će da se drži za medu i popne se nazad", priča Keli.

Ovaj lenjivac dobio je ime po liku kog je tumačio Džoni Dep, jer ima izuzetno dugačke kandže. Njihovo prirodno stanište je u šumama Južne Amerike i jako vole noć, a poznati su po tome što su vrlo spori.

Foto Rojters
Foto Rojters

(Dailymail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track